​Conservatorul Ben Carson, candidat pentru nominalizarea partidului Republican la prezidentialele SUA din 2016, a sustinut, joi, intr-un interviu pentru CNN, ca evreii germani ar fi putut sa opreasca Holocaustul daca Hitler nu ar fi impus legi pentru controlul armelor. Declaratia politicianului republican a fost facuta in contextul atacului armat de la colegiul public din statul american Oregon, in care si-au pierdut viata noua oameni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cred ca probabilitatea ca Hitler sa isi realizeze scopul ar fi fost mult diminuata daca oamenii detineau arme... Iti spun ca exista un motiv pentru care dictatorii, mai inainte de toate, confisca armele oamenilor”, a declarat Ben Carson pentru CNN.

De altfel, Carson, care se situeaza pe al doilea loc in cursa interna pentru a Partidului Republican, este cunoscut pentru opiniile sale conservatoare in ceea ce priveste controlul armelor. El a sustinut in 2013 ca respecta dreptul americanilor de a detine chiar si arme semi-automate, atat timp cat locuiesc in zone izolate.

Carson a declarat anterior ca doreste inarmarea educatorilor din gradinite, dupa atacul armat de la scoala elementara Sandy Hook, in care au fost ucisi 20 de copii, scrie The Guardian.