Un kamikaze a detonat un explozibil uminica dimineata, in centrul capitalei afgane Kabul, la trecerea unui "convoi de forte straine", au anuntat responsabili afgani fara a face precizari cu privire la bilantul victimelor, informeaza AFP. Convoiul in discutie era format din reprezentanti NATO.

Atacul, care nu a fost revendicat imediat, survine la doua saptamani dupa preluarea spectaculoasa a controlului in orasul strategic Kunduz de catre insurgenti talibani.

"Explozia s-a produs in sectorul Joy Shir, la Kabul", a declarat purtatorul de cuvant al politiei Ebadullah Karimi.

Potrivit reprezentantului oficialitatilor afgane, "a fost un atac sinucigas ce a avut ca tinta un convoi de forte straine".

Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, Sediq Sediqqi, a confirmat acest atac, afirmand ca nu cunoaste bilantul vi. Atentatul survine intr-un context de puternica instabilitate pe plan militar in Afganistan.

Insurgentii talibani au reusit la sfasitul lunii septembrie sa preia controlul in numai cateva ore in orasul strategic Kunduz, in nordul tarii. Aceasta a fost cea mai mare victorie a talibanilor de la caderea regimului lor, in 2001, dar a constituit un grav revers pentru presedintele Ashraf Ghani, la putere de un an.