Politia israeliene a impiedicat un atac sinucigas duminica in Cisiordania, transmite AFP, primul atac de acest tip de la inceputul violentelor in zona. Autoarea, de origine palestiniana, a fost ranit, a declarat un purtator de cuvant al politiei, citat de AFP.

Un politist de la un punct de control din apropiere de colonia israeliena Maale Adumim a reperat un vehicul "suspect" si a ordonat soferitei sa opreasca. Atunci cand s-a apropiat, femeia a strigat "Dumnezeu este mare", in araba, inainte de a detona o bomba, a spus politia. Femeia a fost grav ranita.

19:39: Un adolescent palestinian ucis de armata israeliana in confruntarile de la Ramallah, a anuntat un responsabil palestinian, citat de AFP.

11:38 Atac aerian israelian asupra Hamas in Fasia Gaza - o femeie palestiniana insarcinata si un copil au fost ucisi

Un atac aerian israelian asupra unei tinte Hamas duminica in Fasia Gaza a distrus o casa si a ucis o femeie palestiniana si pe fiica ei, au anuntat reprezentanti ai serviciilor medicale. Atacul are loc pe fondul accentuarii valului de violente din regiune, fapt ce ridica temeri legate de o escaladare pe scara larga, relateaza Reuters.

Armata israeliana a declarat intr-un comunicat ca fortele sale aeriene au vizat doua situri de arme apartinand Hamas, gruparea militanta islamista ce controleaza Gaza, ca raspuns la lansarea a doua rachete ce au cazut in Israel sambata si vineri.

Martori oculari au declarat ca puternica explozie intr-una din taberele Hamas din orasul Gaza a provocat prabusirea unei case din apropiere in timp ce locatarii dormeau in interior.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii din Gaza Ashraf al-Qidra a spus ca femeia avea 30 de ani si era insarcinata, iar fiica ei avea trei ani. Un baiat de cinci ani si un barbat au fost raniti, a adaugat el.

Niciun grup nu a revendicat responsabilitatea pentru lansarea rachetelor, dintre care una a fost interceptata in apropierea orasului israelian din sud Ashkelon. Cealalta a lovit o zona deschisa, fara sa provoace victime. Armata israeliana a declarat ca face responsabila Hamas pentru orice atac din Gaza.

In 12 zile de varsare de sange, patru israelieni si 22 de palestinieni, dintre care multi au comis atacuri cu cutit, au fost ucisi la Ierusalim, in Cisiordania ocupata, Gaza si in orase israeliene. Aceasta escaladare a violentei ridica temeri legate de o noua revolta palestiniana, dupa intifada din 1987 si 2000.