Gruparea terorista al-Qaida a anuntat, sambata, ca a executat patru oameni acuzati de vrajitorie in sud-estul Yemenului, regiune controlata de jihadisti. Locuitorii orasului Mayfaa din provincia Hadramout (estul tarii) au declarat ca militantii al-Qaida au distribuit pliante cu numele celor patru persoane ucise, potrivit AFP.

"Le-am aplicat pedeapsa cu moartea", mai scria pe pliantele care au fost lipite si pe zidurile cladirilor. "Facem apel la toti musulmanii sa coopereze cu noi impotriva raspandirii coruptiei morale", au mai scris militantii al-Qaida.

Gruparea al-Qaida este activa in sudul si estul Yemenului, profitand si de criza politica din aceasta tara, care s-a transformat in razboi civil in luna martie cand fortele huthi, sprijinite de Iran, ce au preluat capitala Sanaa, au avansat spre sud spre portul Aden, fortandu-l pe presedintele Abd-Rabbu Mansour Hadi sa fuga in Arabia Saudita.

O coalitie militara condusa de Arabia Saudita a inceput pe 26 martie o campanie de bombardare a pozitiilor huthi cu scopul de a-l readuce de facto la putere pe Hadi si pentru a elimina influenta Iranului din tara vecina.