Noi atacuri aeriene ale Rusiei au avut loc sambata in zone din vestul Siriei, iar o fortareata a Statului Islamic din nordul tarii a fost afectata de o explozie puternica, au anuntat reprezentantii Observatorului sirian pentru drepturile omului, citati de Reuters.

Rusia a inceput atacurile aeriene in sprijinul aliatului ei, presedintele sirian Bashar al-Assad, in urma cu 11 zile. Rusia, aliat fidel al regimului de la Damasc, sustine ca atacurile sale aeriene vizeaza gruparea terorista Statul Islamic, insa Occidentul a acuzat in repetate randuri ca atacurile sunt indreptate impotriva opozitiei siriene.

In urma cu o zi, avioane de lupta rusesti au lovit o baza din nord-vestul Siriei, apartinand unui grup de rebeli antrenati de Statele Unite, a declarat un ONG de monitorizare a conflictului.

Rusia va continua atacurile in Siria pe tot parcursul ofensivei fortelor loiale lui Bashar al-Assad, a anuntat vineri Kremlinul. "Operatiunea are ca scop sustinerea fortelor guvernamentale siriene. Va continua pe tot parcursul ofensivei fortelor siriene", a declarat vineri Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, citat de Ria Novosti, potrivit AFP.