Spencer Stone, unul dintre soldatii americani care l-au dezarmat pe atacatorul marocan ce a deschis focul la bordul unui tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris, in luna august, a fost injunghiat in noaptea de miercuri spre joi, in Sacramento (statul american California), in timp ce incerca, se pare, sa apere o femeie agresata la iesirea dintr-un bar, relateaza AFP.

Spencer StoneFoto: Captura YouTube

Ranile sale sunt "serioase", insa viata sa nu este pusa in pericol, noteaza agentia citata.

O sursa apropiata anchetei a explicat pentru AFP ca incidentul a avut loc la iesirea dintr-un bar, unde tanarul, insotit de mai multi prieteni aflati in stare de ebrietate, a incercat sa intervina in apararea unei tinere pe cale sa fie agresata.

"Este vorba despre un incident foarte nefericit intre doua grupuri de persoane care au profitat de viata de noapte din Sacramento", a afirmat in cursul unei conferinte de presa seful adjunct al politiei din acest oras din vestul SUA, Ken Bernard.

El a insistat insa ca incidentul "nu a fost un act de terorism si nu a avut legatura cu ce s-a intamplat in Franta".

Pe 21 august, Anthony Sadler, Alek Skarlatos si Spencer Stone, aflati in vacanta in Europa, au intervenit pentru a-l dezarma pe Ayoub El Khazzani intr-un tren Thalys pe ruta Amsterdam-Paris, impiedicandu-l sa comita ceea ce s-ar fi putut transforma intr-un masacru.

Spencer Stone, care a fost deja ranit in timp ce incerca sa-l neutralizeze pe El Khazzani, fiind taiat la umar si mana, a primit joi ingrijiri medicale "pentru rani ce nu ii pun viata in pericol, dar care sunt foarte serioase", a adaugat Bernard.

Politia din oras a informat ca a primit un apel de urgenta in jurul orei locale 00.46 (07.46 GMT).

Spencer Stone era insotit "de patru amici", dintre care "trei femei".

"O conversatie a inceput" in fata barului intre ei si un grup format din mai multi tineri barbati si a continuat "mai departe in strada", a detaliat Ken Bernard.

"Disputa a degenerat apoi in altercatie fizica" intre Stone si doi, chiar trei, atacatori.

"O tanara era pe cale sa fie agresata si el (Stone) s-a bagat", potrivit unei surse apropiate anchetei chestionate de AFP si care a cerut sa ramana anonima.

Unul dintre atacatori a scos un cutit si l-a injunghiat de mai multe ori in partea superioara a corpului.

Politia n-a precizat daca Spencer Stone era in stare de ebrietate, dar a declarat ca "unele persoane din grupul sau au consumat alcool".

Suspectii sunt "doi adulti asiatici ce purtau tricouri albe si blugi", a continuat seful adjunct al politiei din Sacramento, adaugand ca acestia au fugit de la fata locului cu masina.

O inregistrare video cu incidentul, captata de la distanta de o camera de supraveghere, arata o incaierare intre mai multi barbati, insa nu se pot discerne clar trasaturile.