Armata guvernamentala siriana, ajutata de aviatia rusa, a lansat un puternic atac asupra trupelor de rebeli anti-Assad din vestul tarii, anunta Reuters. Este primul asalt coordonat intre trupele siriene la sol si aviatia rusa de la interventia Moscovei in Siria. Informatiile confirma inca o data ca tinta Rusiei nu este organizatia terorista Statul Islamic, ci trupele rebele care vor sa-l dea jos de la putere pe presedintele Bashar al Assad, cel care a ordonat uciderea a zeci de mii de sirieni.

Assad, protejat de RusiaFoto: Agerpres

Raidurile aeriene ale avioanelor ruse au lovit in partea de nord a provinciei Hama si in provincia Idlib, potrivit Reuters. In paralel, atacurile la sol duse de armata siriana au implicat bombardamente cu armament greu asupra a cel putin patru pozitii-cheie ale insurgentilor, precum si lupte la sol.

Informatiile confirma scenariul lansat de Reuters saptamana trecuta, cand furniza informatii despre pregatirea unui atac coordonat al aliatilor lui Bashar al-Assad, Rusia si Iran.

Reamintim ca obiectivul major al Rusiei este mentinerea la putere a presedintelui Bashar al Assad, care ar oferi Moscovei posibilitatea de a-si spori influenta in Orientul Mijociu. In acelasi timp, marile puteri occidentale il califica pe Assad drept "criminal", "autor al unui genocid impotriva propriului popor", si condamna intrarea Rusiei in conflictul sirian.