Seful stangii radicale Podemos, eurodeputatul spaniol Pablo Iglesias, a acuzat marti politica "lasa" a Frantei in fata Germaniei, cu o zi inainte de o interventie comuna a presedintelui francez si a cancelarului german in fata Parlamentului European, scrie AFP.

"Franta a renuntat la o relatie de la egal la egal cu Germania si de asta folosesc cuvantul las pentru a defini un presedinte al Republicii care nu indrazneste sa stabileasca limite Angelei Merkel", a declarat Pablo Iglesias, inainte de prima interventie comuna in fata PE din noiembrie 1989.

"Va fi interesant de ascultat. Mi-ar placea sa dezbat cu ei (...) Traim intr-o Europa dominata de Germania si asta e o veste proasta pentru europenii din sud. Franta nu a fost la inaltime pentru a limita aceasta putere".

"Nu am o simpatie pentru Charles de Gaulle, dar cred ca cineva ca de Gaulle nu ar fi permis niciodata o situatie ca aceasta", a continuat el.

"Daca Franta nu stabileste limite Germaniei, cine o va face in Europa? Cred ca este foarte dezamagitor", a adaugat Iglesia, al carui partid a devenit intr-un an si jumatate a treia forta politica in Spania.

"Hollande este unul dintre principalii vinovati pentru succesul lui Marine Le Pen", candidata Frontului National, a spus acesta, care a adaugat ca sustinerea "stransa" fata de Grecia are un scop.

"Multe lucruri sunt in curs de schimbare in Europa dupa ce s-a intamplat in Greciaa", a declarat tanarul politician in varsta de 36 de ani, aliat al lui Alexis Tsipras, seful extremei stanga din Grecia, aflata la putere din ianuarie.

"Am in continuu intalniri cu socialisti care imi spun: suntem mai aproape de voi decat de Partidul socialist spaniol. Socialisti flamanzi, sectoare din Partidul socialist francez, Partidul democrat din Italia ... Cred ca familia celor care spun: trebuie sa facem altfel politica in Europa creste din ce in ce mai mult", a mai spus el.