Premierul britanic David Cameron s-a alaturat sambata celor care critica raidurile aeriene ale Rusiei in Siria, declarand ca rusii inrautatesc lucrurile si-l ajuta pe presedintele sirian Bashar al-Assad sa ramana la putere, informeaza DPA, citata de Agerpres.

"Este cat se poate de clar ca Rusia nu face distinctie intre ISIL (Statul Islamic) si grupurile legitime ale opozitiei siriene si, drept rezultat, il sprijina de fapt pe macelarul Al-Assad, il ajuta, si nu face decat sa inrautateasca situatia. Pe buna dreptate, (rusii) au fost condamnati in intreaga lume araba pentru ceea ce au facut si cred ca lumea araba are dreptate in aceasta privinta", a spus Cameron.

Totodata, premierul britanic a apreciat ca trebuie sa se profite de momentul actual, pentru "a impune un plan atotcuprinzator care sa aduca tranzitia politica in Siria, deoarece acesta este raspunsul pentru revenirea pacii in regiune". Ca si in alte ocazii, Cameron a insistat ca Bashar al-Assad nu trebuie sa joace vreun rol intr-o viitoare administratie siriana.