La o zi dupa masacrul de la colegiul american din Oregon, republicanul Jeb Bush, ce incearca sa obtina nominalizarea partidului pentru a intra in cursa pentru Casa Alba anul viitor a spus ca "se mai intampla", dar asta nu inseamna ca reglementarile privind posesia armelor ar trebui inasprite, scrie politico.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Suntem intr-o perioada dificila pentru tara noastra si nu cred ca este nevoie de o mai mare implicare a guvernului pentru asta. Cred ca avem nevoie sa ne reconectam ceilalti. Este foarte trist de vazut", a spus fiul fostului presedinte George Bush.

Apoi, Jeb Bush a adaugat: "Uite, se mai intampla, intotdeauna e cate o criza, iar impulsul e intotdeauna sa faci ceva si nu este neaparat cel mai bun lucru".

Declaratiile fostului guvernator al Floridei au fost facute in orasul Greenville (South Carolina), un republicanul discuta despre controlul armelor, el cerand precautie inaintea fortarii de noi legi si regulamente.

Republicanul a primit rapid o replica din partea lui Barack Obama. "Americanii ar trebui sa auda asta si sa decida singuri, pe baza faptului ca, la fiecare cateva luni, avem impuscaturi in masa. Ei pot hotara daca apreciaza ca ", a spus presedintele SUA.

Atacatorul din campusul din sud-vestul statului Oregon a ucis noua persoanesi a ranit sapte inainte ca politia sa-l impuste mortal, in cel mai grav caz de violenta armata din acest an.