Fortele aeriene rusesti au efectuat peste 20 de zboruri in Siria in ultimele 24 de ore si au tintit obiective ale statului Islamic, a informat sambata ministerul apararii de la Moscova, potrivit agentiilor de presa nationale, citate de Reuters.

Rusia a efectuat lovituri aeriene in SiriaFoto: Captura YouTube

Un oficial al ministerului apararii, Igor Konashenkov, a spus loviturile au fost executate de aeronave Suhoi-34 si Suhoi-24M.

Konashenkov a spus ca un Suhoi 34 a distrus un post de comanda terorist si un buncar subteran - in care erau explozibili si arme - din Raqa.

El a declarat si ca un bombardier al fortelor aeriene rusesti a lovit o tabara a Statului Islamic si a distrus cu o bomba KAB-500 sapte piese de echipament militar greu, un depozit de arme si o fortificatie a teroristilor.

"Acestea si alte mijloace de atac similare din ultimele zile au fost folosite pentru a lovi obiective ale teoristilor Statului Islamic: posturi de comanda, depozite de armament si produse petroliere, ateliere unde se fabrica bombe pentru atacatori sinucigasi", a declarat oficialul rus.

Pe de alta parte, secretarul apararii din Marea Britanie spune ca doar una din douazeci de lovituri executate de Rusia in Siria tintesc Statul Islamic si a avertizat ca Vladimir Putin ucide in schimb civili pentru a-l proteja pe Bashar al-Assad.

"Datele pe care le detinem indica faptul ca arunca munitie ne-ghidata in zone civile, ucigand civili, si ca le arunca asupra fortelor siriene libere ce lupta impotriva lui Assad. Il sprijina pe Assad", a spus Michael Fallon intr-un interviu pentru ziarul The Sun.

UPDATE 15.50Cel putin 39 de civili si 14 jihadisti ucisi de la inceputul raidurilor aeriene ruse - ONG

UPDATE 18.35Moscova afirma ca raidurile sale aeriene in Siria au fortat 600 de militanti ai Statului Islamic sa-si abandoneze pozitiile

UPDATE 21.30David Cameron: Raidurile rusilor il ajuta pe "macelarul" Bashar al-Assad

UPDATE 22.55Premierul irakian "nu s-ar opune" unor atacuri ale Rusiei impotriva pozitiilor Statului Islamic din tara sa