Presedintele ucrainean Petro Porosenko a exprimat vineri un "optimism prudent" dupa discutiile purtate la Paris cu liderii rus, francez si german asupra procesului de pace in estul Ucrainei, a informat agentia Interfax Ucraina preluata de Reuters.

Putin, Porosenko si MerkelFoto: Captura Youtube.com

"Imi exprim un optimism prudent cu privire la rezultatele" discutiilor, a declarat el citat de agentia ucraineana.

Porosenko a adaugat de asemenea ca conflictul se va termina doar cand "ultima bucata de teritoriu ucrainean va fi eliberata".

La randul ei, agentia France Presse il citeaza pe Porosenko declarand dupa summitul de la Paris ca Rusia "mai are inca mult de lucru" inainte de ridicarea sanctiunilor.

"Sanctiunile sunt un instrument de presiune asupra Rusiei pentru a asigura respectarea angajamentelor pe care le-a luat. Am facut o actualizare pe fiecare clauza a acordurilor de la Minsk si pot sa spun ca Rusia mai are inca mult de lucru", a subliniat Porosenko in fata reporterilor.

Si daca alegerile separatiste nu sunt anulate, "sanctiunile vor fi consolidate", a adaugat presedintele ucrainean dupa summitul din capitala franceza cu omologii sai rus, francez si german.

Surse: Reuters, Agerpres.