Deutsche Bank a urcat previziunea pentru cresterea economica a Germaniei de anul viitor si a aratat ca fluxul mare de migranti va majora cu pana la 0,5% consumul, transmite Reuters.

Astfel, acum se previzioneaza ca Produsul Intern Brut german va fi mai mare cu 1,9%, comparativ cu 1,7% - cat era estimarea anterioara, se arata intr-o analiza publicata vineri de banca citata.

“Desi mediul extern si financiar s-a deteriorat, am ridicat evaluarea PIB pentru 2016”, a anuntat Deutsche Bank.

“Factorii principali sunt consumul real mai puternic datorat preturilor mai mici la petrol/monedei euro mai puternice si cresterii bruste a imigratiei”, apreciaza analistii, cu precizarea ca se asteapta ca la majorarea consumului sa contribuie in mod egal sectorul privat si cel public.

Se estimeaza ca aproximativ 800.000 de refugiati si migranti vor ajunge in Germania anul acesta.

La momentul sosirii, varsta medie a imigrantilor este de 23,3 ani - mult mai scazuta decat cea a populatiei locale, care este de 44,5 ani, arata Deutsche Bank.

Germania se confrunta de mult cu imbatranirea populatiei, atat guvernul, cat si mediul privat, apreciind ca este nevoie de imigranti pentru a contracara aceasta problema demografica.