UPDATE 09.12 Atacatorul din campusul din sud-vestul statului Oregon a ucis noua persoane si a ranit sapte inainte ca politia sa-l impuste mortal, in cel mai grav caz de violenta armata din acest an, informeaza Reuters.

Chris Harper-Mercer, presupusul atacator ce a ucis 9 persoane in OregonFoto: Captura YouTube

Acesta, despre care martorii au spus ca a tras zeci de focuri de arma intr-o sala de clasa plina de studenti, a fost ucis intr-un schimb de focuri cu doi politisti ce a avut loc intr-o sala de clasa a colegiului Umpqua din orasul Roseburg, dupa masacrul de dimineata.

Mai multe victime au fost transportate la spitalul din localitate pentru a asistenta medicala.

Chris Harper-Mercer, 26 de ani, ar fi fost un tanar sperios ce se descria ca timid, “tot timpul tinand o dieta”, “un barbat ce cauta o femeie”, noteaza Reuters.

UPDATE 06.15 Autorul atacului a fost identificat, a anuntat mass-media din SUA. Acesta ar fi Chris Harper Mercer, un tanar in varsta de 26 de ani, afirma CBS News, citand doua surse anonime din politie, scrie AFP. El nu ar fi fost student al universitatii unde a avut loc atacul.

UPDATE 02:20Presedintele Barack Obama a denuntat uciderile in masa devenite in Statele Unite "o rutina" si a insistat ca "nicio tara avansata" nu asista in mod regulat la episoade ca cel petrecut in Oregon, unde au fost ucise joi cel putin 13 persoane, noteaza agentia EFE.

"Intr-un fel, acest lucru a devenit o rutina, informatiile sunt de rutina, reactiile mele aici pe acest podium sunt de rutina", a afirmat el, intr-o dura si ironica declaratie in fata presei la Casa Alba, potrivit Agerpres.

UPDATE 22:00 Autoritatile locale anunta un nou bilant al victimelro: cel putin 15 persoane si-au pierdut viata, informeaza Reuters.

Din informatiile initiale rezulta ca 10 persoane au fst ucise si peste 20 ranite, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei statale din Oregon, Bill Fugate.

Comisarul din Douglas County a declarat pentru CNN ca atacatorul a fost retinut. Deocamadata nu este clar daca acesta a fost ranit.

Autoritatile anuntasera anterior ca s-au prezentat in campusul universitar din Roseburg dupa ce au fost informati ca o persoana a deschis focul.

Roseburg este un oras american cu circa 22.000 de locuitori aflat in statul Oregon.