Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a respins joi acuzatiile pe care le considera "nefondate" ale Occidentului potrivit carora primele atacuri aeriene ale Rusiei in Siria, efectuate miercuri, nu ar fi vizat gruparea Statul Islamic. "Zvonurile ca obiectivele acestor atacuri nu ar fi Statul Islamic nu se bazeaza pe nimic", a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, dupa o intalnire cu omologul sau american John Kerry, la New York, potrivit AFP. Lavrov a adaugat ca nu are nicio informatie despre posibile victime in randul civililor.

Serghei LavrovFoto: AGERPRES

Seful diplomatiei ruse a precizat ca i-a spus "cu toata onestitatea" omologului sau american ca Rusia a intervenit la cererea presedintiei siriene pentru a lupta "exclusiv impotriva Statului Islamic si a altor grupari teroriste".

Un oficial american din domeniul apararii a declarat, miercuri, ca primele lovituri aeriene ruse in Siria nu au vizat gruparea Statul Islamic, asa cum a informat Moscova, ci opozitia fara de regimul Bashar al-Assad. "Nu am vazut lovituri contra gruparii SI, am vazut lovituri impotriva opozitiei siriene", a afirmat acesta.

Si opozitia siriana, aflata in exil, si-a exprimat indoiala, miercuri, in legatura cu tinetele vizate de aviatia rusa in Siria.