Conflictele din spatele crizei migrantilor cu care se confrunta Europa si criza insasi nu pot fi solutionate fara o cooperare pragmatica cu Rusia si un dialog cu toate partile implicate in conflictul din Siria, a declarat miercuri, pentru agentia MTI, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, care se afla la New York, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este timpul sa renuntam la iluzii naive", a afirmat seful diplomatiei ungare, potrivit caruia cooperarea cu Rusia este esentiala pentru rezolvarea crizei migrantilor, intrucat Siria este una dintre principalele surse ale afluxului de refugiati catre Europa.

Szijjarto urmeaza sa aiba o interventie in dezbaterea Consiliului de Securitate al ONU consacrata combaterii terorismului si solutionarii conflictelor din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, dezbatere moderata de ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

"Masurile majore adoptate in incercarea de a rezolva conflictul sirian au fost ineficiente, astfel incat trebuie sa rezolvam acest conflict prin cate un pas mai mic de fiecare data", a spus oficialul ungar.

Dand ca exemplu acordul privind programul nuclear iranian, Peter Szijjarto a accentuat ca singura modalitate prin care comunitatea internationala poate raspunde schimbarilor globale este ca partile implicate sa isi asume partea lor de responsabilitate.

"Trebuie sa spunem clar" ca persecutiile si crimele contra crestinilor in Orientul Mijlociu nu pot ramane nepedepsite, iar Curtea Penala Internationala trebuie sa investigheze aceste fapte, a incheiat ministrul de externe al Ungariei.