Teroristii ISIS vor sa stearga Occidentul de pe fata pamantului cu un holocaust nuclear, sustine un jurnalist ce a petrecut zece zile cu gruparea islamista in timp ce se documenta pentru a scrie o carte, scrie Daily Mail.

Gruparea Statul Islamic Foto: Captura YouTube

Gruparea i-a permis lui Jurgen Todenhofer sa acceada in interiorul sau pentru ca germanul a fost vazut ca un critic important al politicilor SUA in Orientul Mijlociu.

Jurnalistul sustine ca ISIS vrea sa lanseze un “tsunami nuclear” impotriva Vestului si a oricui este vazut ca oponent al planului lor pentru un califat islamic.

Afirmatiile apar in cartea “Inauntrul SI - Zece zile in Statul ISlamic” scrisa de germanul de 75 de ani, fost parlamentar.

Todenhofer a spus ca atunci cand a ajuns in teritoriile controlate de ISIS, el si fiul sau au fost fortati sa-si predea telefoanele si ca a petrecut cateva luni vorbind cu organizatia terorista inainte sa i se permita sa vina.

“Acolo oamenii traiesc in cratere de obuz, in baraci, in case distruse de bombe. Am dormit pe podea, daca aveam noroc formeam pe o saltea de plastic”, a spus germanul.

Todenhofer a explicat si ca ISIS foloseste clipurile cu decapitari pentru a instaura teroarea in randul populatiei civile cu scopul de a-si usura activitatea cand preiau sub control o zona.

“Nu vad pe nimeni care sa aiba o sansa reala sa-i opreasca. Doar arabii pot opri ISIS. M-am intors foarte pesimist”, a declarat Todenhofer.