Rusia va propune miercuri un proiect de rezolutie in Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite privind "lupta impotriva terorismului', a anuntat ministrul adjunct de Externe rus Mihail Bogdanov, citat de RIA Novosti, scrie AFP.

Moscova urmeaza sa prezinte documentul in Consiliul de Securitate, care se reuneste miercuri la initiativa sa pentru a discuta despre mijloacele de lupta contra gruparii Stat Islamic in Siria si Irak.

"La reuniunea de miercuri vom prezenta proiectul nostru de rezolutie privind lupta impotriva terorismului. Vom propune ideile noastre si va avea loc o discutie, a precizat Bogdanov marti seara. Aceasta reuniune a fost anuntata ca o discutie "legata de rezolvarea conflictelor din Orientul Mijlociu si Africa de Nord si lupta contra amenintarii teroriste".

Luni, in discursul sau in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, Vladimir Putin a lansat un apel la o "larga coalitie antiterorista", care sa il includa pe presedintele sirian, Bashar Al-Assad, si Iranul, pentru a continua actiunile coalitiei conduse in prezent de SUA si a combate gruparea Statul Islamic.

Rusia a propus luni in Consiliul de Securitate o rezolutie care sa sprijine o coalitie politica si militara. Acesta ar urma sa includa atat Iranul, cat si regimul sirian, a precizat in fata reprezentantilor presei ambasadorul rus la Natiunile Unite, Vitali Ciurkin