Un jurnalist german care s-a infiltrat cu succes in Statul Islamic sustine ca gruparea terorista planifica o "anihilare nucleara" a globului. Jurgen Todenhofer a scris o carte intitulata "In interiorul ISIS - Zece zile in Statul Islamic". In carte, el sustine ca "Teroristii planuiesc uciderea a sute de milioane de oameni. Occidentul subestimeaza drastic puterea ISIS. Statul Islamic intentioneaza sa puna mana pe arme nucleare". Jurgen Todenhofer vorbeste despre Statul Islamic ca despre "un tsunami nuclear care pregateste cea mai mare epurare religioasa din istorie", potrivit WashingtonTimes.

"Statul Islamic controleaza in prezent o suprafata mai mare ca dimensiuni decat Regal Unit al Marii Britanii si sunt sustinuti cu un entuziasm nemaintalnit pana acum in zone de razboi. In fiecare zi, sute de luptatori din toate colturile lumii li se alatura. Sunt cel mai brutal si mai periculos inamic pe care l-am vazut vreodata in viata mea. Nu vad pe nimeni care sa aiba o sansa reala sa ii opreasca. Doar arabii pot opri ISIS. M-am intors foarte pesimist", afirma Jurgen Todenhofer.

Cu cerneala neuscata inca pe dosarul nuclear iranian, statele din Orientul Mijlociu s-au opus dominatiei persane din regiune iar acum incearca sa isi dezvolte propriile capacitati nucleare. Un eventual acord al lui Barack Obama ar putea conduce la o cursa a inarmarilor care ar putea constitui un dezastru nuclear pe masura ce Arabia Saudita si alte state ar obtine arme nucleare. Cu cat mai multe tari ar obtine arme nucleare, cu atat creste posibilitatea ca acestea sa intre in posesia teroristilor, care le-ar putea folosi pentru a ataca Israelul sau statele din Occident.