Guvernul german a aprobat marti mai multe masuri care inaspresc dreptul de azil, excluzand cetatenii din Balcani, in fata afluxului de refugiati care doresc sa se stabileasca in Germania, scrie AFP.

Berlinul are in vedere constructia de noi locuinte si un acces mai facil la cursurile de limba germana, in acelasi timp cu accelerarea examinarii cererilor de azil, concomitent cu trimiterea in tarile de origine pentru persoanele respinse.

Masurile, care vor fi examinate de Parlament, prevad declararea a trei tari din Balcanii de Vest ca fiind "sigure": Albania, Kosovo si Muntenegru.

In primul semestru din 2015, aproape 40% dintre solicitantii de azil erau originari din aceste tari, in conditiile in care sansa ca cererea sa fie aprobata era sub 1%.

Noile reglementari prevad ca refugiatii, la sosirea lor in Germania, vor primi pe cat posibil prestatii in natura in locul celor in bani.

Germania se asteapta sa primeasca pana la un milion de migranti in acest an, o cifra record care a starnit mania in cadrul conservatorilor cancelarului Angela Merkel.

Berlinul se va arata mai ferm in ceea ce priveste expulzarea solicitantilor ale caror cereri au fost respinse.