Ungaria va propune Natiunilor Unite, in cadrul Adunarii Generale aflata in curs la New York, introducerea de cote obligatorii la nivel global pentru distribuirea refugiatilor in toate tarile sigure din lume, anunta ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

"Ungaria va propune introducerea de cote pentru distribuirea refugiatilor la nivel global, astfel ca marile puteri care au avut actiuni comune pentru destabilizarea Orientului Mijlociu si a nordului Africii sa contribuie la primirea refugiatilor", a declarat Peter Szijjarto, citat de agentia MTI, transmite Mediafax.

"Din punctul nostru de vedere, se pare ca doar Europa este expusa presiunilor migratorii pentru ca este inconjurata de regiuni instabile, situatie care ar putea conduce la un val de 30-35 de milioane de imigranti", a spus seful diplomatiei ungare.

In opinia lui Szijjarto, nu ar fi corect ca Europa sa poarte singura responsabilitatea primirii refugiatilor, cerand participarea puterilor care au destabilizat aceste regiuni.

"Consideram corect si responsabil ca toate tarile sa contribuie proportional la gestionarea crizei imigrantilor. Vom propune acest lucru la Adunarea Generala ONU. Speram sa avem sustinere", a spus Szijjarto.