Autoritatile germane au cerut constructorului de automobile Volkswagen sa explice pana in data de 7 octombrie modul in care intentioneaza sa respecte standardele de mediu pentru motoarele sale diesel, scrie publicatia germana Bild.

Autoritatea federala din domeniul transporturilor a trimis o scrisoare grupului auto in care cere masuri ferme si un calendar strict pentru remedierea situatiei. Daca nu se respecta termenul limita, Autoritatea avertizeaza ca ar putea interzice circulatia pe drumurile din Germania a modelelor implicate in scandalul testelor trucate.

Un purtator de cuvant al gigantului auto a declarat pentru AFP ca Volkswagen va prezenta in curand un plan de actiune in Germania si ca va "anunta cand va fi decisa o rechemare a unor automobile in service".

Volkswagen a admis ca a vandut la nivel mondial 11 milioane de vehicule cu un sistem de soft care falsifica rezultatelor testelor antipoluare. Elvetia a anuntat sambata ca suspenda vanzarea de masini diesel noi produse de grupul german, iar Belgia si Italia vanzarea modelelor cu motor euro 5 .