Comisarul european pentru extindere: Viitorul val de refugiati ar putea proveni din Liban

de Alina Neagu     HotNews.ro
Duminică, 27 septembrie 2015, 10:15 Actualitate | Internaţional


Johannes Hahn
Foto: Hotnews
Viitorul val de refugiati in Europa ar putea veni din Liban, un "stat fragil" unde situatia este "dramatica", a afirmat sambata comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn. "Evolutiile din Liban ma ingrijoreaza. Situatia este partial dramatica", a declarat Hahn intr-un interviu pentru cotidianul german conservator Die Welt, potrivit Agerpres. 

"De acolo ar putea veni viitorul val de refugiati", a spus el, in contextul in care 1,2 milioane de sirieni s-au refugiati in Liban, echivalentul a 25% din populatie, in conditii precare.

Libanul "a fost intotdeauna cel mai fragil stat din regiune", a adaugat Hahn, insistand asupra "instabilitatii situatiei politice" libaneze. "Exista de asemenea o rata mare a somajului (de aproximativ 20% - n.red.) si o datorie publica exorbitanta. Este un amestec periculos", a mai spus oficialul european. 

In incercarea de a limita fluxul de refugiati spre frontierele sale, Uniunea Europeana, care se confrunta cu cea mai grava criza migratorie de dupa 1945, va ajuta financiar tari vecine cu Siria (Liban, Iordania si Turcia) pentru a le putea asigura conditii mai bune refugiatilor.

Cele 28 de state membre ale UE au convenit miercuri sa mobilizeze cel putin un miliard de euro suplimentar pentru agentiile ONU care vin in ajutorul refugiatilor in tarile vecine cu Siria. Ele vor sprijin de asemenea Libanul, Iordania si Turcia, precum si alte tari, prin intermediul unui fond regional.2779 vizualizari

 • +4 (6 voturi)    
  "partial dramatica"?! partea I (Duminică, 27 septembrie 2015, 11:36)

  lili [anonim]

  Probabil ca asteptati sa ajunga vreo 5 mlioane ca s arecunoasteti ca e dramatica deja!

  "Efectele migraţiei musumane în zonele sensibile ale Europei
  Imigraţia musulmană a bulversat întreaga Europă în ultimele săptămânii. Deocamdată, România încă nu a fost inclusă în circul migraţiei musulmane, decât tangenţial, prin câteva cazuri isolate. Însă, mare migraţie musulmană s-a abătut asupra Ungariei, Austriei, Serbiei şi Croaţiei. Dar până acum nu s-a prezentat foarte clar care sunt efectele colonizării de către musulmani a anumitor zone din Europa şi ce implicaţii decurg, pe termen scurt sau mediu, din acest fenomen.

  De cincizeci de ani, pe scena Europei occidentale are loc un spectacol regizat de clasa politică in care imigraţia musulmană, multiculturalismul şi corectitudinea politică, au fost şi sunt principalii actori ai unui delirant şi masochist ménage a trois, ale cărui creaţii monstruoase sunt Zonele Interzise (No-Go Zones). "Zonele interzise" din Europa occidentală sunt trecute în revistă, succint dar convingator, într-un articol scris de Soeren Kern - "Ocupaţie fără tancuri şi soldaţi", apărut recent în Hudson NY, dar care a trecut neobservat.

  Articolul evidenţiază faptul că islamiştii intensifică crearea zonelor interzise ne-musulmanilor în oraşele Europei. Cea mai mare parte a acestor "zone interzise" funcţionează ca nişte micro-state guvernate de Sharia. Autorităţile ţărilor gazdă au pierdut, se pare, controlul acestor cartiere unde, în majoritatea cazurilor, serviciile publice - adică poliţia, pompierii şi serviciul de ambulanţă - nu mai au acces. "Zonele interzise" sunt rezultatul deceniilor de politică multiculturală, care i-a încurajat pe musulmani să creeze societăti paralele şi să trăiască într-o auto-segregare, mai degrabă decât să se integreze în ţările gazdă europene."

  http://www.ziuanews.ro/editorial/efectele-migratiei-musumane-in-zonele-sensibile-ale-europei-301834
 • +5 (7 voturi)    
  "partial dramatica"?! Partea II (Duminică, 27 septembrie 2015, 11:38)

  lili [anonim]

  "În Marea Britanie, de exemplu, gruparea musulmană "Musulmanii contra cruciadelor" a lansat o campanie pentru transformarea a 12 oraşe engleze- incluzând şi ceea ce ei numesc Londonistan - în state islamice independente. Aceste aşa zise emirate islamice funcţionează ca nişte enclave autonome, supuse Sharia şi în afara legilor britanice. Acest "Proiect al Emiratelor Islamice" enumeră oraşele Birmingham, Bradford, Derby, Dewsbury, Leeds, Leicester, Liverpool, Luton, Manchester, Sheffield, cât şi Waltham Forest în nord-estul Londrei şi Tower Hamlets în est, ca teritorii pe cale sa fie supuse în întregime legii islamice Sharia.

  In cartierul londonez Tower Hamlets (numit şi Republica Islamică Tower Hamlets), predicatorii musulmani, porecliţi şi Talibanii din Tower Hamlets, ameninţă regulat cu moartea femeile care nu poartă vălul islamic. Străzile învecinate sunt împânzite cu afişe care te avertizează: "Intraţi într-o zonă controlată de SHARIA; aici se aplică legea islamică!". Toate reclamele publicitare care sunt considerate ofensatoare pentru musulmani sunt vandalizate sistematic sau acoperite cu spray negru.

  În Luton, în cartierul Bury Park, musulmanii sunt acuzaţi de a pune în practică o adevarată "epurare etnică", hărţuindu-i pe ne-musulmani, până când aceştia cedează şi se mută în altă parte. În West Midlands, doi predicatori creştini au fost acuzaţi de "incitare la ură" pentru că distribuiau evanghelii într-o zonă predominat musulmană din Birmingham.
  În Leytonstone, la est de Londra, extremistul musulman Abu Izzadin i-a urlat în fata fostului ministru M. John Reed: "Cum ai îndrăznit să vii într-o zonă musulmană."

  http://www.ziuanews.ro/editorial/efectele-migratiei-musumane-in-zonele-sensibile-ale-europei-301834
 • +6 (8 voturi)    
  "partial dramatica"?! Partea III (Duminică, 27 septembrie 2015, 11:39)

  lili [anonim]

  "În Franţa, sectoare mari din cartierele musulmane sunt considerate ca " Zone Interzise" de poliţia franceză. Recent au fost delimitate 751 de "Zones urbaines sensibles", sau ZUS, cum mai sunt numite printr-un eufemism.
  O listă completă a acestor ZUS se gaseşte pe un site oficial al guvernului francez, cu hărţi din satelit şi o demarcare precisă străzilor. Se estimează că cinci milioane de musulmani trăiesc în aceste "zone urbane sensibile", zone în care statul francez nu-şi mai exercită controlul! Imigranţii musulmani au preluat controlul unor parţi din Franţa.

  La Paris şi în alte oraşe franceze cu o numeroasă populaţie musulmană, ca Lyon, Marseille şi Toulouse, mii şi mii de musulmani închid străzile (oprind astfel activităţile comerciale şi traficul pietonal şi auto) pentru a-şi ţine rugăciunea de vineri. Anumite moschei îşi folosesc staţiile de amplificare pentru a-şi difuza predicile şi rugăciunile. Acest spectacol săptămânal (imagini, aici), numit şi "ocupaţia fără tancuri şi soldaţi", provoacă derută şi mânie în rândul populaţiei. În ciuda nenumaratelor plângeri, autorităţile locale refuză să intervină deoarece se tem să nu provoace revolte ale musulmanilor.

  Bruxelles, capitala Belgiei, este deja în proporţie de 20%, musulmană. Multe cartiere locuite de musulmani au devenit zone interzise poliţiştilor, aceştia fiind frecvent atacaţi atunci când pătrund în ele. În districtul Kuregem din Bruxelles, care seamănă adesea cu o zonă de razboi urban, poliţia patrulează cartierul în doua tanchete blindate: una pentru transportul echipei de poliţişti şi cea de-a doua, pentru escorta celei dintâi. În alt cartier bruxelez, Molenbek, poliţiştii au primit ordin de a nu bea cafea sau a manca sandwich-uri în public în timpul Ramadanului."

  http://www.ziuanews.ro/editorial/efectele-migratiei-musumane-in-zonele-sensibile-ale-europei-301834
 • +6 (8 voturi)    
  "partial dramatica"?! Partea IV (Duminică, 27 septembrie 2015, 11:41)

  lili [anonim]

  "În Germania, Bernhardt Witthaut, comisar de poliţie, a declarat la 1 august ziarului Der Westen că imigranţii musulmani sunt în curs să impună zone interzise în numeroase oraşe germane, cu o viteză alarmantă.
  Ziaristul l-a intrebat pe B. Witthaut: "Există zone urbane, de exemplu în Ruhr, unde cartiere întregi sunt zone interzise, iar poliţia nu mai poate asigura securitatea?"

  Domnul Witthaut a răspuns: "Toţi comisarii de poliţie şi ministrul de interne vor nega această realitate, dar este evident că noi ştim foarte bine unde ne putem deplasa cu o simplă maşină de poliţie şi unde este nevoie de un transportor blindat de trupe. Adevărul este că, colegii noştri nu se mai pot deplasa în echipe de doi, fără a deveni, ei înşişi, victimile unei crime. Şi ceea ce este mai grav: în aceste zone, autorii crimelor nu sunt nici măcar inculpaţi! Sînt lăsaţi "de capul lor". Ar trebui, cu adevărat un caz foarte grav, pentru ca noi, poliţiştii, să fim auziţi. Puterea Statului este total absentă de pe această scenă!"

  În Italia, musulmanii au preluat controlul Pieţei Veneţia din Roma pentru rugăciunile de stradă. La Bolognia, musulmanii au ameninţat în repetate rânduri că aruncă în aer catedrala San Pietronio care conţine o frescă veche de şase secole inspirată din Infernul lui Dante, ce infăţişează un Mahomed torturat de diavolii Infernului."

  http://www.ziuanews.ro/editorial/efectele-migratiei-musumane-in-zonele-sensibile-ale-europei-301834
 • +6 (6 voturi)    
  "partial dramatica"?! Partea V (Duminică, 27 septembrie 2015, 11:42)

  lili [anonim]

  "În Olanda, un tribunal olandez a cerut guvernului să publice o listă incorectă politic, a celor 40 de zone interzise din ţară. Cele mai problematice cinci cartiere musulmane sunt la Amsterdam, Rotterdam şi Utrecht. Cartierul Kolenkit din Amsterdam este problema numărul unu a ţării. În sfârşit trei districte periculoase sunt Pendrecht, Het Oude Noorden şi Bloemhof în Rotterdam. Cartierul Ondiep din Utrecht ocupă poziţia a cincea, urmat de Rivierenwijk(Deventer), Spangen (Rotterdam), Oude Westen (Rotterdam), Heechterp/Schieringen(Leeuwarden) şi Noord-Oost(Maastricht).

  În Suedia, care are cea mai generoasă lege a imigrării din Europa, largi teritorii în sudul oraşului Malmo, care are mai mult de 25% musulmani, sunt zone interzise ne-musulmanilor.
  Pompierii şi ambulanţele refuză să intre în cartiere musulmane ca Rosengard, fără o escortă puternică a poliţiei. Şomajul în rândul bărbaţilor în Rosengard depăşeşte 80%! Când pompierii au încercat să stingă un incendiu declanşat la moscheea principală din Malmo, au fost atacati cu pietre.
  În oraşul suedez Goteborg, tinerii musulmani au atacat cu cocktail-uri Molotov maşinile poliţiei.

  În cartierul Angered, peste 15 maşini ale poliţiei au fost distruse, tinerii musulmani folosind lasere pentru a-i orbi pe politisti.În cartierul Backa din Goteborg tinerii au atacat cu pietre maşinile poliţiei, poliţia având dificultăţi în a stopa atacurile declanşate contra ambulanţelor şi pompierilor în diferite cartiere ale oraşului.
  Dar, potrivit imamului Adly Abu Hajar din Malmo: "Suedia este cel mai bun stat islamic din lume." Este doar o prezentare scurtă, dar clară, a principalelor enclave musumane din Europa, dar realitatea este mult mai dură, iar implicaţiile şi efectele sunt uriaşe."
  http://www.ziuanews.ro/editorial/efectele-migratiei-musumane-in-zonele-sensibile-ale-europei-301834
  • +1 (1 vot)    
   deja e dramatic prin amploare (Duminică, 27 septembrie 2015, 18:25)

   mnicku [utilizator] i-a raspuns lui lili

   cine crede ca-i o problema soft isi face iluziii .

   E incredibil cit de naivii sint guvernantii din UE, -Elvetia ce mai misca in front- , adica un crestin nascut in acel loc are mai putine drepturi decit un musulman emigrant . Sa ajuns ca si crestin sa nu ai dreptul sa iti exprimi opinia pt ca jignesti un musulman care iti violeaza fica.

   Situatia dramatica cere masuri dramatice si cine isi inchipuie ca valul de imigranti va aduce bunastare si prosperitate se inseala amarnic.

   Constructia moscheii din Bucuresti se pare ca urmeaza o anumita linie de propagare a islamului, initial poate moderat dar sigur ulterior va fi radical.
   Constructia trebuie oprita
 • +6 (6 voturi)    
  "Europa, ultima reduta".... (Duminică, 27 septembrie 2015, 12:07)

  lili [anonim]

  Am vazut acest documentar infricosator, se numeste "Europa, ultima reduta", a fost difuzat Vineri 25 Septembrie, adica alaltaieri seara, de B1TV de la ora 22 !
  L-am gasit acum pe net, poate fi vazut, merita!
  "Documentarul "Europa, ultima redută”, vineri, de la ora 22:00, exclusiv pe B1 TV (VIDEO)
  B1 TV va difuza vineri seara, de la ora 22:00, una dintre cele mai tulburătoare producţii de tip documentar despre cea mai controversată temă a ultimilor ani: expansiunea popoarelor de cult musulman înspre vest, în special în Europa.
  De producţie americană şi realizat pe durata a 4 ani, cu documentări aprofundate în ţările europene şi cu mărturii cutremurătoare ale agenţilor FBI, filmul îşi propune să răspundă sau măcar să atragă atenţia asupra întrebării: va reuşi Islamul să cucerească Europa?

  Bătrânul continent se află la răscruce: criza imigranţilor a tensionat relaţiile dintre statele Europei, această situaţie fiind considerată cea mai gravă de la terminarea celui de-al doilea război mondial. Care sunt mecanismele care au declansat aceasta situaţie, cât de departe s-a ajuns şi care sunt slăbiciunile liderilor europeni, acestea sunt alte întrebări principale ale filmului.

  Documentarul vorbeşte fără prejudecăţi despre terorism si victimele acestuia, despre inadaptabilitatea musulmanilor la valorile europene si consecinţele dramatice ale acesteia. În acest film telespectatorii vor avea ocazia să afle care sunt teritoriile din Europa în care europenii nu au voie să intre, dar vor descoperi şi cum sunt aduşi la tăcere criticii islamului

  “Europa, ultima redută”, este, pe scurt, un film documentar de excepţie, o temă actuală despre viitorul tău şi al copiilor tăi.

  "Europa, ultima redută", este programat vineri seara, de la ora 22:00, exclusiv în România numai pe B1 TV."

  Uite-l si pe Youtube!

  https://www.youtube.com/watch?v=HFyI1OUST_Y


  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/documentarul-europa-ultima-reduta-vineri-de-la-ora-22-00-exclusiv-pe-b1-tv-video-125828.html
  • 0 (2 voturi)    
   Noul Califat in ...Europa! (Duminică, 27 septembrie 2015, 13:51)

   Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui lili

   Fiul unui sef al HAMAS-ului a declarant la Fox News:
   “Israel Is fighting for the World”

   http://nation.foxnews.com/2014/07/30/son-hamas-founder-mark-levin-israel-fighting-world
 • 0 (0 voturi)    
  foarte bine (Duminică, 27 septembrie 2015, 12:10)

  dum_i [utilizator]

  Foarte bine, stapana europei are loc pentru toti aici!
 • +5 (5 voturi)    
  ? (Duminică, 27 septembrie 2015, 12:32)

  NituCt [utilizator]

  Cine zice ca cei care au venit pana acum sunt cu toții cetățeni ai Siriei ? Dovezile arata ca nu.
 • +5 (5 voturi)    
  Lista "surselor" de migranti e mult mai lunga (Duminică, 27 septembrie 2015, 12:45)

  UE sub asediu [anonim]

  De unde pot veni migratorii cu milioanele, sub acoperirea de "refugiati" ?

  Din Turcia, Siria, Irak, Liban, Iordania, Libia, Egipt, tot Maghrebul (Maroc, Algeria, Tunisia), din India (jurnalisti americani au descoperit si vorbit cu o familie din India care se amestecase cu valul migrator al "sirienilor"), Pakistan si Afganistan, majoritatea tarilor africane subsahariene..

  Practic e un suvoi care poate fi nesfarsit, potential de sute de milioane.

  Vor fi 4 miliarde de africani in 2050, e suficient ca unul din zece sa vrea sa sara gardul in Europa si s-a terminat cu civilizatia noastra, cu democratia, cu libertatea, securitatea si prosperitatea.

  Asta daca Europa nu se protejeaza legal si material, cu masuri ferme si eficiente, impotriva valurilor de migratori care vor veni neincetat incurajati de declaratii iresponsabile ale unor lideri europeni si de atitutindea suicidara, laxista, a autoritatilor.

  In conditiile in care UE are oficial 23 de milioane de someri si rata somajului depaseste 20% in randul tinerilor, unii vor sa aduca alte milioane de oameni din afara Europei, fara sa fi rezolvat mai intai probleme de saracie si somaj din interior.
  • +2 (2 voturi)    
   Si Israel? (Duminică, 27 septembrie 2015, 14:04)

   Joseph18 [utilizator] i-a raspuns lui UE sub asediu

   Aveti dreptate in toate afirmatiile Dv.
   Situatia devine dramatica cu fiecare zi, iar viitorul civilizatiei europene devine foarte sumbru...
   Batranul continent pare a fi sub 'hipnoza', si este lipsit de vointa de a se apara impotriva INVADATORILOR.

   Mie mi se pare straniu ca palestinienii care locuiesc in Israel NU se grabesc sa se alature fluxului fratilor lor islamisti din alte tari, si sa se DECLARE refugiati pentru a beneficia de o viata mai buna in Europa!
   • +3 (3 voturi)    
    E simplu de ce palestinienii nu parasesc Israelul. (Duminică, 27 septembrie 2015, 16:22)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Joseph18

    Pt. ca evreii nu-i executa prin taierea gatului sau prin impuscare. Pt. ca nu le violeaza sotiile si fiicele si nu-i recruteaza fortat pe copiii palestinienilor. Pt. ca le permit , cat de cat sa-si pastreze afacerile.Intr-un cuvant, pt. ca potrivit tuturor dictionarelor politice statul evreu este un stat democrat, o democratie parlamentara.
 • +5 (5 voturi)    
  Asa, si? (Duminică, 27 septembrie 2015, 13:17)

  CetateanulRoman [utilizator]

  70% din statele pamintului se afla intr-o stare precara: sociala, economica, demografica, etc
  Inseamna ca trebuie sa le preluam tuturor problemele? Ca trebuie sa ii primim pe toti la noi in casa? Structurile europene se ocupa de bunastarea si linistea lor sau a europenilor?
  TREZITI-VA!


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri