Dimitris Kammenos, ministru adjunct pentru Infrastructura si Transporturi, a demisionat din noul Guvern al Greciei la mai putin de 24 de ore de cand fusese numit in functie, relateaza Mediafax, citand BBC. Oficialul grec a fost invitat sa renunte la functie din cauza unor comentarii antisemite si homofobe postate in trecut pe internet, comentarii care au generat furie pe retelele de socializare. Intr-unul dintre acestea, el a comparat Uniunea Europeana cu lagarul nazist de la Auschwitz.

Dimitris Kammenos, membru al partidului de dreapta Grecii Independenti, a declarat insa ca altcineva i-a gestionat conturile de pe retelele de socializare si a cerut politiei sa demareze o investigatie. "Condamn categoric rasismul, homofobia si antisemitismul", a precizat el, prezentand scuze.

Parlamentari din partidul premierului grec Alexis Tsipras, Syriza, care formeaza un Guvern de coalitie alaturi de Grecii Independenti, au condamnat numirea lui Kammenos.

Liderul Grecilor Independenti, Panos Kammenos, care nu este inrudit cu ministrul adjunct, a anuntat insa ca acesta va demisiona pana la stabilirea adevarului.

Dimitris Kammenos a ironizat manifestantii proeuropeni din iunie, publicand pe contul sau de Facebook o fotografie trucata cu poarta de la Auschwitz, in care a inlocuit cuvintele "Arbeit Macht Frei" (Munca te elibereaza) cu "Ramanem in Europa".

Comitetul central al comunitatilor evreiesti din Grecia a protestat imediat fata de aceasta postare. "Comparatia poate a fost nefericita, dar exista un holocaust economic in desfasurare in tara mea", a scris ulterior oficialul grec pe Twitter.

Anterior, el a sugerat ca evreii au fost implicati in atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA, repetand o teorie a conspiratiei deja cunoscuta: "Sa nu uitam ca dintre cei 2.500 de evrei care lucrau la Turnurile Gemene nici unul nu a fost la serviciu in acea zi".

Dimitris Kammenos a mai fost acuzat ca a facut comentarii rasiste si homofobe pe Facebook si Twitter. Conturile sale au fost dezactivate dupa ce a devenit membru al Guvernului.