Seful serviciului danez de contrainformatii (PET) nu crede ca in fluxul de refugiati vor fi strecurati teroristi care sa comita atacuri, informeaza Reuters.

“Pe baza informatiilor pe care le avem, apreciem ca militantii islamisti nu vor folosi retelele de trafic de persoane sau rutele refugiatilor pentru a incerca sa introduca teroristi in Occident, inclusiv Danemarca”, a declarat marti Finn Borch Andersen.

Rutele presupun prea multe riscuri de siguranta personala si un risc mare de a fi descoperiti de politie sau de alti refugiati, multi care fug chiar de militantii islamisti.

Unele grupuri islamiste au anuntat ca intentioneaza sa foloseasca valul de refugiati pentru a ajunge in Europa, dar asta este o “viclenie deliberata” , a spus Andersen, desi nu a exclus in totalitate posibilitatea sosirii catorva. persoane ce simpatizeaza militantii islamisti.

Declaratia liderului PET vine in contextul in care mai multe partide de dreapta, anti-imigratie, din Uniunea Europeana si-au prezentat public ingrijorarile privind posibila infiltrare a militantilor.