Premierul sarb Aleksandar Vucic a anuntat marti dimineata ca Serbia va reactiona la decizia Croatiei de a inchide granita pentru camioanele sarbe "daca Uniunea Europeana nu reactioneaza pana la ora 14.00 (15.00, ora Romaniei), relateaza postul B92 in pagina electronica, citat de Mediafax.

"Asteptam ca UE sa reactioneze pana la ora 14.00 (15.00, ora Romaniei), apoi Serbia va reactiona calm, fara sa incalce regulile, dar va dovedi ca Croatia nu poate sa se razbune pe Serbia si sa o umileasca, sa distruga economia Serbiei fara consecinte", a precizat premierul.

El a descris decizia tarii vecine drept "un scandal de proportii incredibile".

Ministrul croat de Interne, Ranko Ostojic, a acuzat marti Serbia ca "trimite refugiati in Croatia in loc (sa-i trimita) in Ungaria, in mod organizat", adaugand ca tara sa este pregatita sa inchida complet punctul de trecere a frontierei cu Serbia de la Bajakovo-Batrovci "daca va fi necesar".

Autoritatile croate continua sa blocheze intrarea vehiculelor de transport de marfuri dinspre Serbia pe la acest punct de trecere a frontierei. O coloana de camioane s-a format pe o distanta de 15 kilometri de partea sarba a frontierei, din cauza acestei masuri.

Aproximativ 29.000 de imigranti au sosit in Croatia in mai putin de o saptamana, chiar si dupa ce statul si-a inchis majoritatea punctelor de frontiera cu Serbia.

Multi vin prin Serbia, orientandu-se spre Croatia dupa ce Ungaria si-a inchis frontierele pentru imigrantii clandestini din 15 septembrie.