Bogdan Aurescu participa luni, la Praga, la o reuniune a ministrilor de Externe din centrul si estul Europei, pe tema crizei refugiatilor, scrie The Guardian. La discutii participa, alaturi de Aurescu, ministrii de Externe ai Cehiei, Ungariei, Poloniei, Slovaciei si Letoniei. Potrivit sursei citate, la reuniune a fost invitat si ministrul de Externe al Luxemburgului, tara care detine presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Bogdan AurescuFoto: Hotnews

UPDATE: Reprezentanti ai biroului de presa al MAE au declarat pentru HotNews.ro ca informatia prezentata de The Guardian nu este adevarata.

-------------------

Cele 4 tari membre ale Grupului Visegrad - Polonia, Cehia, Slovacia si Ungaria - resping cotele obligatorii de refugiati impuse de Uniunea Europeana.

Cehia a anuntat chiar ca ia in calcul sa se apere in fata justitiei europene impotriva unei eventuale instituiri a acestei masuri, potrivit vicepremierului Pavel Belobradek.

Romania sustine un sistem de cote voluntare si respinge impunerea cotelor obligatorii.

Vicepremierul Gabriel Oprea va merge din nou, marti, la Consiliul extraordinar de Justitie si Afaceri Interne pe tema migratiei, anuntand ca va avea acelasi mandat, ca Romania sa preia 1.785 de imigranti, iar daca va fi supusa la vot propunerea CE de cote obligatorii, va vota negativ.

Miercuri este programat, la Bruxelles, un summitul extraordinar al Consiliului European pe tema crizei refugiatilor.