Imigranti disperati sa ajunga in nordul Europei au intrat pe ferestre si s-au luptat pentru locuri intr-un tren din Croatia, pe fondul tensiunilor cauzate de inchiderea unor puncte de trecere a frontierelor si de scaderea temperaturilor, relateaza Associated Press, potrivit Mediafax.

O serie de confruntari au izbucnit la Tovarnik, un oras croat de frontiera, in timp ce sute de persoane sperau sa poata urca intr-un tren cu care sa ajunga in Austria. Politia a incercat sa controleze multimea, dar a fost depasita de situatie, in conditiile in care numerosi imigranti au intrat pe ferestrele vagoanelor deja supraaglomerate.

Ungaria, care si-a inchis granita cu Serbia pe 15 septembrie, a ridicat un alt gard metalic la punctul de trecere a frontierei cu Croatia de la Beremend, pentru a incerca sa opreasca fluxul de imigranti, insa fara rezultat.

Disperarea imigrantilor a crescut pe masura ce caldura a fost inlocuita de temperaturi scazute si ploaie.

"Din pacate, dormim aici pe pamant, fara nimic altceva. A fost foarte frig", a declarat Muhammad Dakiri, un solicitant de azil sirian aflat la Tovarnik. "Vremea s-a racit brusc si ploua. Nu am putut dormi bine pentru ca dupa o ora sau o jumatate de ora ne-am trezit din cauza frigului", a adaugat el.

Echipe de voluntari le-au oferit corturi si haine calduroase, dar imigrantii au abandonat proviziile cand au aflat de sosirea unui tren care urma sa-i transporte spre nord.