Theano Fotiou, care a ocupat postul de ministru adjunct pentru locuri de munca si solidaritate sociala in guvernul de sapte luni al formatiunii Syriza, a primit o indemnizatie de 70.000 de euro inainte de a parasi postul ministerial si in timp ce pentru restul detinatorilor de conturi bancare din Grecia era in vigoare masura controlului de capital, relateaza site-ul protothema.gr.

Mai precis, pe 21 iulie 2015 a fost semnat un ordin pentru eliberarea unei transe de asigurare de la Fondul de Pensii pentru Functionarii Publici, cu un ordin de plata in valoare de 69.367 de euro catre Fotiou, dupa pensionarea acesteia din functia de profesor la Politehnica din Atena.

Fosta ministra a fost foarte "norocoasa", intrucat cererile pentru eliberarea unor astfel de sume pentru functionarii publici erau inghetate chiar in acea perioada, cu aproape 31.500 de cazuri in asteptare, noteaza publicatia citata, care mentioneaza totodata ca timpul mediu de asteptare pentru aprobarea cererilor este intre... 2 si 4 ani.