Ministerul ungar de Externe l-a convocat pe ambasadorul Greciei, in urma unui interviu acordat de ministrul grec de Interne pentru un ziar suedez, relateaza agentia MTI, citata de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a afirmat ca ministrul grec de Interne a "mintit" atunci cand a afirmat ca Grecia isi protejeaza frontierele.

"Daca este asa, atunci cum se face ca Ungaria a primit peste 202.000 de imigranti clandestini anul acesta?", a precizat Szijjarto, adaugand ca "ar fi frumos daca Guvernul grec nu i-ar trata pe europeni drept fraieri, ci ar lua masuri utile pentru a-si proteja frontierele si a inregistra imigrantii".

Szijjarto a vorbit de asemenea despre comentariile facute de ministrul italian de Externe, Paolo Gentiloni, pentru cotidianul austriac Der Standard, potrivit carora felul in care Guvernul ungar gestioneaza criza imigrantilor "nu este conform cu principiile europene".

"Avand in vedere ca Italia a fost unul dintre statele de granita in aceasta criza, ministrul de Externe ar trebui sa fie mai preocupat sa se asigure ca tara sa respecta regulile UE, asa cum face Ungaria", a subliniat Szijjarto.

"Ne-ar fi placut sa auzim opinia ministrului italian de Externe despre atacul brutal asupra politiei ungare sau despre decizia Croatiei de a redirectiona imigrantii spre Ungaria fara sa-i inregistreze", a adaugat el.