Sute de refugiati sirieni, care erau blocati de fortele turce in zona Edirne, in timp ce incercau sa ajunga pe jos in Grecia, au plecat spre frontiera cu Bulgaria, a declarat un oficial din Jandarmeria turca pentru agentia ANA-MPA, transmite site-ul Greek Reporter, citat de Mediafax.

Oameni fugind de teoristii din BataclanFoto: Captura YouTube

Potrivit autoritatilor vamale turce, nu exista niciun indiciu ca refugiatii ar incerca sa mearga spre Grecia.

Refugiatii au plecat pe autostrada TEM, care face legatura intre Istanbul si Edirne, apoi spre punctul de trecere a frontierei dintre Turcia si Bulgaria de la Kapikule, a precizat oficialul din cadrul Jandarmeriei.

Fortele turce se aflau intr-o situatie tensionata cu refugiatii de cateva zile la Edirne, blocandu-le accesul spre Grecia si Bulgaria. Mii de refugiati au fost transportati cu autobuzele inapoi la Istanbul, dar aproximativ 900 au ramas la Edirne, iar acum au plecat spre Kapikule.

La ordinul prefectului din Edirne, Dursun Ali Sahin, ofiterii Jandarmeriei au inlaturat barierele si nu au mai incercat sa ii opreasca. Prin urmare, potrivit oficialilor locali, refugiatii ar urma sa ajunga la Kapikule, unde vor fi intampinati de politistii bulgari.

Potrivit unor surse din cadrul politiei din Edirne, este posibil insa ca refugiatii sa se intoarca spre frontiera greaca, daca sunt blocati de autoritatile bulgare.