Secretarul american al Apararii si ministrul rus al Apararii au avut o conversatie telefonica pentru prima data dupa mai mult de un an, in cadrul careia au discutat despre conflictul din Siria, relateaza Mediafax citand BBC News.

Discutia a avut loc pe fondul indiciilor ca Moscova isi asuma un rol mai activ in conflictul sirian si al ingrijorarilor SUA privind amploarea acestor planuri.

Secretarul american al Apararii, Ashton Carter, a discutat cu ministrul rus Serghei Shoigu despre cum ar putea evita cele doua tari o confruntare accidentala in Siria, a precizat Pentagonul.

Presa oficiala rusa a comentat ca aceste discutii arata ca cele doua parti au opinii comune.

Cei doi oficiali au abordat domeniile in care "perspectivele se suprapun, dar si zonele de divergente", potrivit unui comunicat al Pentagonului, care a calificat discutiile drept "constructive".

In conversatia de 50 de minute, Shoigu i-a spus lui Carter ca activitatile ruse in Siria sunt "de natura defensiva", a declarat un oficial american pentru Reuters.

Cele doua parti au convenit cu privire la noi discutii, reluand contactul formal dupa ce relatiile s-au deteriorat puternic din cauza actiunilor Rusiei in Ucraina, anul trecut.

Ultima conversatie intre secretarul american al Apararii si ministrul rus al Apararii a avut loc in august anul trecut, cand predecesorul lui Carter, Chuck Hagel, era seful Pentagonului.