Un atac la fortelor tailbane asupra unei baze pakistaneze a dus la moartea a cel putin 17 oameni, cel mai sangeros atac asupra unei baze militare de anul acesta, informeaza Reuters.

16 oameni au fost omorati intr-o moschee, in timpul rugaciunilor de dimineata.

In cadrul unui contra-atac al militarilor, un capitan al armatei a fos ucis iar 13 talibani au decedat, conform generalului Asim Bajwa.

Pana in acest moment, nu se cunoaste daca cei ucisi in moscheea din baza aeriana Badebar au fost civili sau militari.

"Teroristii au intrat in tabara prin doua locuri. Lupta a inceput imediat." a declarat Bajwa.

Atacatorii "au fost prinsi intr-o zona inchisa. Intre timp, un grup a fugit spre moschee si i-a ucis pe cei din interiorul ei".

Mai devreme, un oficial militar spusese ca sase teroristi ce incercau sa intre in facilitate au fost omorati de soldatii de garda.

"Toti teroristii purtau jachete cu explozibil si erau inarmati cu grenade, mortare si pusi AK-47",

a informat oficialul ce a dorit sa nu fie identificat.

Explozii si focuri de arme s-au auzit mai mult de trei ore dupa ce atacul a inceput, iar televiziunile au aratat imagini cu elicoptere ce au survolat zona. Ambulantele au preluat in jur de 20 de militari raniti.

"Cu mandrie spunem ca noi suntem responsabili de atacul la baza aeriana pakistaneza." a declarat purtatorul de cuvant al talibanilor Muhammad Khorasani.

"Aceasta baza este folosita pentru bombardarea noastra".

Numarul atacurilor in Pakistan a scazut cu 70% in acest an, armata lansand o ofensiva impotriva bazelor talibane de-a lungul granitei afgane, iar guvernul a luat masuri pentru a lupta impotriva lor.

Acest asalt a urmat masacrului din decembrie anul trecut, atunci cand au fost omorati 150 de oameni, marea majoritate dintre ei copii.