Miliardarul Donald Trump, aflat in fruntea sondajelor in tabara republicana pentru prezidentialele din 2016, a fost atacat din toate partile miercuri, in California, in cea de-a doua dezbatere cu rivalii sai, scrie AFP.

"Nu puteti sa insultati liderii din intreaga lume daca vrei sa aveti rezultate. Trebuie sa dati dovada de coerenta", i-a spus Jeb Bush, fiu si frate de presedinte, pe locul trei in sondajele de opinie.

"Dl. Trump este un animator formidabil", a ironizat Carly Fiorina, fosta sefa a Hewlett-Packard si singura femeie in cursa in tabara republicana. "Dar cred ca unul dintre avantajele campaniei prezidentiale este ca arata cine e capabil sa dea dovada de caracter", a adaugat ea.

"Vrem pe cineva cu acest temperament, cu acest limbaj nesabuit, pentru a negocia cu (Vladimir) Putin sau cu Iranul?", s-a intrebat Rand Paul. "Sunt foarte ingrijorat in fata ideii de a-l vedea insarcinat cu arsenalul nuclear", a adaugat el, denuntand obiceiul lui Trump de a-si ataca rivalii pentru aspectul fizic.

Trump, care nu a ezitat sa-si intrerupa adversarii sau sa ironizeze esecurile acestora in statele pe care le reprezinta, a mizat tot timpul pe reusita sa in viata si pe averea pe care a acumulat-o.

"Eu sunt un om de afaceri. Am reusit foarte bine si vreau sa pun acest talent in slujba tarii mele pentru a fi din nou bogata", a spus el.

Cei 11 participanti la dezbatere sunt: Donald Trump, neurochirirgul Ben Carson, fostul guvernator de Florida Jeb Bush, senatorul de Texas Ted Cruz, guvernatorul de Wisconsin Scott Walker, senatorul de Florida Marco Rubio, Carly Fiorina, fostul guvernator de Arkansas Mike Huckabee, guvernatorul de Ohio John Kasich, Rand Paul, guvernatorul de New Jersey Chris Christie.