Un producator de arme din Florida a lansat o pusca de asalt care are pe ea crucea Templierilor si este botezata "Crusader", cu scopul declarat de a nu cadea in mainile musulmanilor, scrie AFP.

Pusca de asalt are deasupra incarcatorului crucea Templierilor, ordinul religios si militar care a luptat alaturi de cruciati si un pasaj dintr-un psalm din Biblie. Este produsa de Spike's Tactical, care are sediul la Apopka, in Florida.

"Vrem sa fim siguri de producerea unei arme care sa nu poata fi niciodata folosita de teroristi musulmani pentru a ucide nevinovati sau pentru a-si pune in practica ideile radicale", a explicat purtatorul de cuvant al Spike's Tactical, Ben Thomas, un fost membru al fortelor speciale Navy Seals.

Toate pustile s-au vandut in 72 de ore iar potentialii doritori vor trebui sa astepte acum doua saptamani pentru noi comenzi, potrivit site-ului societatii, care nu precizeaza insa cate arme a vandut. Pretul unei arme este de 1.395 dolari (1.230 euro).

Aceasta ideea a starnit insa indignarea Consiliului de relatii americano-islamice (CAIR).

"E doar o noua modalitate de marketing pentru a te imbogati promovand ura, diviziunea si violenta", apreciaza CAIR, intr-un comunicat.

"Americanii au asistat deja la peste 250 de schimburi de focuri in 2015, mai mult de una pe zi. Intr-unul singur a fost implicat un auto-proclamat musulman. Din nefericire, aceasta pusca nu face nimic pentru a stopa adevarata amenintare care apasa asupra Americii: problema in crestere a violentei cu arme de foc", potrivit sursei citate.