Site-ul presedintelui rus, Vladimir Putin, a fost vizat duminica de un atac "foarte puternic" al hackerilor, a anuntat luni Kremlinul, citat de Reuters in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a apreciat ca atacul a avut legatura cu alegerile regionale din Rusia de duminica, in care opozitia a incercat sa conteste politicienii proguvernamentali in singura regiune in care a avut voie sa candideze.

Peskov a precizat ca si site-ul Comisiei electorale a fost atacat de hackeri duminica dimineata. "Tinand cont de acest lucru, veti fi interesati sa aflati ca duminica, de la ora 5 la 10, un atac foarte puternic a vizat in acelasi timp site-ul presedintelui rus", a declarat purtatorul de cuvant.

"Sistemele de aparare au functionat, desi nu a fost usor, atacul a fost destul de puternic", a adaugat el.

Peskov a precizat ca nu are nicio informatie despre cine ar fi putut comite atacul cibernetic. SUA acuza frecvent hackerii rusi de atacuri asupra computerelor guvernamentale americane si de difuzare a propagandei Moscovei, intr-o perioada in care relatiile dintre Rusia si Occident sunt tensionate din cauza conflictelor din Ucraina si Siria.