Consiliul JAI: 7 concluzii, dar fara decizii majore/ UE nu a ajuns la un acord unanim pentru distribuirea a 120.000 de refugiati / Migrantii ilegali vor fi deportati/ Ministrul german cere reguli clare de repartizare a refugiatilor

de Ionut Baias     HotNews.ro
Luni, 14 septembrie 2015, 22:12 Actualitate | Internaţional

Tarile UE pregatesc masuri dure pentru descurajarea imigrantilor extracomunitari, potrivit unui proiect aflat in dezbatere la Consiliul JAI, care prevede arestarea clandestinilor, crearea unor centre speciale in Italia si Grecia si deportarea rapida dupa refuzul azilului, scrie The Guardian.

UPDATE
Membrii UE reuniti luni la Bruxelles nu au ajuns la un acord unanim cu privire la distribuirea a 120.000 de refugiati pentru a face fata crizei migratiei, a anuntat ministrul de Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, conform AFP. 

"Majoritatea statelor UE s-au angajat la principiul de distribuire a celor 120.000 de refugiati, dar nu toata lumea e de acord inca", a precizat Asselborn. 

"Pentru propunerea noastra de distribuire a refugiatilor nu s-a ajuns la acordul dorit", a recunoscut si comisarul pentru imigrare, Dimitris Avramopoulos.

Ministrii de Interne ai statelor UE ar urma sa exprime sustinere pentru acest plan cu ocazia reuniunii Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne, aflat in curs la Bruxelles, potrivit Mediafax.

In plus, potrivit unor surse, propunerea Comisiei Europene privind cotele obligatorii probabil va fi respinsa in forma actuala. Propunerea Comisie s-ar bucura in acest moment doar de sustinerea puternica a Germaniei.

"Centre de primire ar urma sa fie construite in Grecia si Italia, unde imigrantii extracomunitari vor fi identificati, inregistrati si amprentati. Solicitarile de azil vor fi procesate imediat, iar cei respinsi vor fi deportati spre tari sigure din afara Uniunii Europene prin care au trecut", potrivit proiectului de acord discutat la Consiliul JAI.

"Persoanele care au statut de refugiat si au nevoie de protectie internationala vor fi identificate si relocate in state membre UE; imigrantii aflati in ilegalitate ale caror cereri vor fi respinse vor fi deportati", confirma surse europene.

Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne a ajuns la un acord privind distribuirea in statele membre a 40.000 de imigranti extracomunitari cu statut de refugiat ajunsi in Grecia si Italia. Este putin probabil sa se ajunga la un acord privind stabilirea de cote obligatorii pentru distribuirea a 160.000 de imigranti, asa cum a propus Comisia Europeana.

The Guardian mai scrie ca majoritatea guvernelor europene vor nega dreptul de azil a mii de refugiati. dar se va urmari cosntruirea de tabere pentru refugiati in Africa si in alte parti din afara UE.

Ministrii ar fi fost de acord sa imparta 160.000 de refugiati la cel putin 22 de tari, luandu-i din Grecia, Ungaria si Italia, dar au cautat sa amane o decizie oficiala pana luna viitoare, optand pentru "cote voluntare", dar cerand in acelasi timp mai multa "flexibilitate" din partea tarilor UE . Ministrul german de interne a cerut insa stabilirea de criterii precise despre cum vor fi alocati refugiatii.


Concluziile presedintiei Consiliului JAI din 14 septembrie (potrivit site-ului oficial):

1.Statele membre si Comisia au convenit sa dezvolte in continuare posibilitati de relocare.

2. Consiliul a subliniat ca un control eficient la frontiera este imperativ pentru gestionarea fluxurilor de migratie.

3. S-a reiterat angajamentul de a consolida operatiunile aflate deja in curs de desfasurare, in special Frontex, TRITON 2015, Poseidon 2015 si EUNAVFOR MED.

4. Consiliul a fost de acord ca este necesar a se imbunatati, fara intarziere, capacitatea de raspuns a Uniunii Europene la granitele externe sensibile in consultare cu statele membre in cauza si in conformitate cu Regulamentul Frontex. Masurile vor fi proiectate pentru a sprijini tarile din prima linie si de tranzit.

5. Provocarile cu care se confrunta Grecia sunt cele europene. Pentru a aborda aceste provocari impreuna, Consiliul, in paralel cu masuri rapide si eficiente de relocare, a fost de acord ca Grecia ar trebui sa fie sprijinita in eforturile sale de a consolida capacitatile de primire, sistemul de azil si de gestionare a frontierelor externe, cu respectarea deplina a drepturile omului si cerintele de siguranta. Resurse financiare adecvate trebuie sa-i fie puse la dispozitie.

6. Sa se mareasca sprijinul financiar si logistic necesar intaririi capacitatii tarilor din Balcanii de Vest de a gestiona frontierele, sa primeasca si sa asigure corect fluxurile de proces ale migrantilor.

7. UE sa intensifice cooperarea cu Turcia, recunoscand ca aceasta tara a primit foarte multi refugiati si este principala tara de tranzit.


[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

12590 vizualizari

 • +14 (16 voturi)    
  toti in Germania (Luni, 14 septembrie 2015, 22:31)

  Dan Costea [anonim]

  Toti trebuie preluati de Germania, pentru ca Germania ii incurajeaza sa vina.
  • +8 (12 voturi)    
   Europa nu e un azil pentru toata planeta (Marţi, 15 septembrie 2015, 9:41)

   Homo Europeus [anonim] i-a raspuns lui Dan Costea

   Pare evident ca unele state din Europa de vest, obisnuite sa li se faca pe voie imediat ce bat cu pumnul in masa, au subestimat capacitatea statelor din Europa centrala si de est de a se coordona si de a rezista presiunilor.

   Pentru unii politicieni din Occident, sa vrei sa ai o identitate de "evreu" sau de "palestinian" este ok si e chiar incurajat sa vrei sa ai statul tau "israelian" sau "palestinian" locuit de evrei sau de arabi.

   Dar sa vrei sa fii "polonez", "maghiar" sau "roman" in statul tau national polonez, maghiar sau roman e imediat taxat de "sovinism", "nationalism", "extremism".

   E cel putin bizar sa consideri ca identitatea etno-religioasa trebuie prezervata pe la triburi din Papua, prin Tibet sau Amazonia, in schimb poti calca in picioare orice identitate etnica europeana.

   Ori daca acceptam ideea ca si europenii au dreptul la diversitatea lor identitara, ca si ei sunt parte a Istoriei umanintatii in pluralitatea ei, atunci nu putem accepta sa le distrugem statele care le protejeaza identitatea istorica si culturala, nu-i putem extermina prin valuri de migratie venite din afara Europei !

   Omul alb, crestin sau laic, are dreptul sa isi protejeze leaganul sau de civilizatie, Europa. Precum au dreptul chinezii sa isi protejeze China sau arabii peninsula lor araba, locul originii lor.

   O parte a intelectualitatii din Occident e convinsa ca doar stergerea completa a identitatilor etnice, religioase si rasiale, alaturi de anihilarea statelor nationale, va permite o Umanitate unificata si pacificata.

   Ori tocmai diversitatea etno-culturala a permis aparitia atator focare de idei si civilizatie, a impiedicat stagnarea, a permis dezbaterea intelectuala. De ce am vrea sa distrugem asa ceva in Europa ?! Pentru a ajunge doar o masa imbecilizata de consumatori fara radacini si fara viitor ?

   Europenii nu sunt obligati la suicid, nu pot fi fortati sa accepte valuri de migratori care refuza integrarea in matricea culturii europene, laica si crestina.
 • -2 (12 voturi)    
  Lansez o ipoteza (Luni, 14 septembrie 2015, 23:02)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  care ar putea explica incurajarea migrantilor pana ieri si masurile dure care se vor lua de acum inainte impotriva lor:
  - S-a dorit incurajarea infiltrarii cat mai multor teroristi printre migranti, iar acum se va trece la arestarea lor, dupa ce au cazut in capcana.
  • +10 (10 voturi)    
   alta ipoteza: (Marţi, 15 septembrie 2015, 9:07)

   ernst [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   lucrurile stau exact asa cum e vede cu ochiul liber, nu e nici o conspiratie: balbaieli, institutii nefunctionale, vorbe goale, nervi intinsi la maxim.
  • 0 (0 voturi)    
   hah (Marţi, 15 septembrie 2015, 10:49)

   Point [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   asta implica cunoasterea identitatii TUTROR teroristilor..nu crezi e prea mult?plus,nimeni nu ar risca asa ceva.ipotezele sunt multe,insa nebunia cea mare vine de la nemti,care actioneaza parca impotriva firii.pana si Papa a fost prins in nebunia asta.repet:sunt prea multe indicii ca totul a fost premeditat,insa sunt prea multe foi de ceapa aici,una sigur fiind ruseasca.poate nici peste 50 de ani nu o sa aflam ce si cum.pana atunci,o sa raman:rasist,xenofob,fara suflet...etc ma rog,un fel de vampir care suge sange nevinovat,mi ales de copii.
 • +6 (8 voturi)    
  V-ati trezit din somnul cel de moarte? (Luni, 14 septembrie 2015, 23:11)

  Maniu [utilizator]

  Mai bine mai tarziu decat niciodata.
 • +10 (16 voturi)    
  Inca o data (Luni, 14 septembrie 2015, 23:17)

  Skeptical [utilizator]

  Traian Basescu pune punctul pe i si clarifica lucrurile imediat si cu mult timp inainte sa inceapa sa se descalte altii.

  Pacat ca nu poate avea un al treilea mandat.
  • -1 (3 voturi)    
   Dupa Nutzi din Plescoi,nu-l mai regret (Marţi, 15 septembrie 2015, 11:12)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Skeptical

   lasa, ca are din ce trai, nu-i ma trebuie al treilea mandat. L-am sustinut cu toata famila de fiecare data, dar ce-i prea mult strica.
 • +10 (10 voturi)    
  Repartizare?! (Luni, 14 septembrie 2015, 23:34)

  BobMuller [utilizator]

  Merkel i-a vrut, ea sa-i tina!
 • +5 (5 voturi)    
  UE (Luni, 14 septembrie 2015, 23:39)

  UE [anonim]

  In sfarsit o decize cu cap al celor de la UE
 • +7 (7 voturi)    
  "Reguli clare" de taiat craca... (Marţi, 15 septembrie 2015, 6:14)

  gica43 [utilizator]

  ...de sub picioare ? Multumim,luati-i voi pe toti !!!
 • +10 (10 voturi)    
  era de asteptat..... (Marţi, 15 septembrie 2015, 7:52)

  novator [utilizator]

  .....un asemenea final si chiar daca s-ar fi ajuns la un acord, acesta nu ar fi rezolvat adevarata problema, cea a valului masiv de imigranti care urmeaza sa vina.

  Cotcodacii de la Bruxelles, ar trebui sa dea buzna la Ankara si sa ii ofere lui Erdogan , tot ceea ce acesta cere pentru a tine sub control situatia.
  In paralel, ar trebui sa faca o presiune maxima la ONU, pentru infiintarea unui teritoriu special amenajat, sub egida sa, care sa ii apartina definitiv si care sa serveasca drept adapost temporar pentru refugiatii din intreaga lume, care fug acum si in viitor, din calea razboaielor.

  In plus, sa determine schimbarea statutului consiliului de securitate, astfel incat, din el sa nu mai poata face parte statele agresoare.
  Abia asa, ONU ar putea redeveni o institutie credibila.

  Daca gainile de la Bruxelles nu inteleg ca adevarata problema nu este impartirea refugiatilor ci stoparea cauzelor care au determinat fenomenul si nu actioneaza rapid in acest sens, in curand isi vor pierde job-ul si vor ramane in istorie ca "idiotii care au destramat UE".
 • +5 (7 voturi)    
  de ce acum? (Marţi, 15 septembrie 2015, 8:33)

  a [anonim]

  de ce asa tarziu?

  vom plati din nou pt incapacitatea statelor europene de a se coordona.
 • +7 (7 voturi)    
  De cele mai multe ori.... (Marţi, 15 septembrie 2015, 8:59)

  gica43 [utilizator]

  ...Occidentul are "talentul" de a combate efectele si nu cauza-care se cheama Bashar al Assad plus ISIS.Sa nu fi auzit de "Sublata causa,tollitur efectus"?
  • +3 (3 voturi)    
   Au vorbit discutii (Marţi, 15 septembrie 2015, 9:22)

   Qu [utilizator] i-a raspuns lui gica43

   Au facut 'sedinta' degeba. S-a vorbit fara nici un fel de concluzie, pentru ca, evident deciziile se iau in alta parte.
   • 0 (2 voturi)    
    Corect (Marţi, 15 septembrie 2015, 10:36)

    kax [utilizator] i-a raspuns lui Qu

    corect
 • -3 (5 voturi)    
  Anti-europenii lui Ponta sunt anti-refugiati (Marţi, 15 septembrie 2015, 10:30)

  Miky60 [utilizator]

  Cum puteti, dupa 25 de ani de minciuna din partea ciumei rosii Ponta-iliescu-nastase-voiculescu sa le faceti jocurile si sa fiti atat de impotriva celor care sufera din cauza razboiului si vin in Europa? Adica, toata EUROPA spre care toti tindem sa ajungem ii primeste si noi suntem impotriva pentru a fi EXCLUSI din Uniunea Europeana si practic sa ajungem slugii Rusiei lui Putin? De fapt, daca vedeti, toti cei care sunt anti-refugiati sunt cei care sunt atat de anti-unguri, anti-occidentm anti-nato si se comporta ca triburile indigene care arunca cu sulite si sageti in exploratori...
  • +1 (1 vot)    
   Nu e chiar asa (Marţi, 15 septembrie 2015, 11:13)

   Maniu [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

   eu nu sunt contra refugiatilor, sunt contra Islamo-fascismului. E bine?
 • +2 (2 voturi)    
  Vorbe, vorbe fara rezolvare... doar vorbe! (Marţi, 15 septembrie 2015, 10:31)

  corina [anonim]

  Cei de la Bruxelles vorbesc se intalnesc fara nici un rezultat, pierdere de timp.
  Germania ba ii primeste cu bratele deschise ba nu -i mai primeste si isi "inchide" granitele.
  De ce sa fie relocati acesti oameni, sau pe ce criterii ...., ceva de genul cei apti de munca in Germania , batranii copii si cei bolnavi in restul tarilor inclusiv Romania.
  Chiar nu inteleg oficialii europeni ca trebuie oprite cauzele la sursa, adica stopat/oprit razboiul in Siria, ajutati oamenii acolo prin construirea de adaposturi provizorii si asigurarea unui zone de siguranta, precum si asigurarea hranei si apei potabile.
  Irakul este distrus de americani, care aveau obligatia morala dupa ce au furat petrolul sa si reconstruiasca ce au bombardat, scoli , spitale etc., si sa stabilesca un climat in care toate triburile sa participe la actul de guvernare, dar au au dat puterea numai la unii si au incercat sa-i distruga pe ceilalti. Ce au realizat cu asta nimic, exodul de emigranti de astazi din Europa, in rest nimic bun pentru nimeni.
  Afganistanul este distrus tot de razboi ca si nordul Africii. Cum au stiut sa-si vanda armele tot asa trebuie sa aiba responsbilitate fata de acesti oameni.
  In plus acesti oamni sunt destul de greu de integrat in viata europeana, vezi Franta, Belgia si Anglia unde au loc atentate savarsite de francezi, belgieni, englezi de religie musulmana (cel mai grav nascuti in aceste tari).
 • 0 (0 voturi)    
  Nu exista "acord unanim"!!! (Marţi, 15 septembrie 2015, 10:56)

  andrei [anonim]

  Simt o durere fizica intensa in momentul in care dau de greseli de gramatica in presa. Oameni buni, pentru numele lui Dumnezeu....nu are cum sa existe "acord unanim", pentru ca acordul, prin el insusi, e unanim. Acordul presupune consens, unanimitate! Deci, va rog eu frumos, din suflet va rog....corectati greseala din titlu, pana cand durerea fizica pe care o resimt nu devine insuportabila....
 • 0 (0 voturi)    
  sunt 18 concluzii, nu 7 (Marţi, 15 septembrie 2015, 11:32)

  geniul [anonim]

  cititi mai bine textul original, sunt 18 concluzii, nu 7
  http://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2015/09/14-jha-presidency-conclusions/
 • 0 (0 voturi)    
  vai si amar... (Marţi, 15 septembrie 2015, 11:36)

  JK [anonim]

  Liderii vest-europeni s-au dovedit mai prosti ca Ponta. Chiar nu credeam sa ajung sa spun treaba asta vreodata. Ajuta-i domle` acolo la ei nu-i mai pune pe drumuri de aiurea in prag de toamna rece. Unii chiar au pus botu` si au plecat cu copii, babe si femei gravide dupa ei, vai de sufletul lor. Ba ii iei, ba nu ii iei. Azi sunt refugiati, maine sunt migranti. Azi le punem covor rosu, maine le inchizi usa in nas. Si daca incep oamenii aia sa moara de frig in cateva zile atunci chiar ca a imbulinat-o Merkel.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică