Mai mult de jumatate dintre germani nu se simt amenintati de afluxul fara precedent de refugiati ajunsi in Germania, releva un sondaj de opinie publicat vineri, in timp ce o alta ancheta sociologica arata ca germanii sunt nemultumiti de modul in care Berlinul gestioneaza aceasta criza, informeaza vineri Reuters.

Un sondaj realizat de agentia Infratest, pentru postul de televiziune ARD, indica faptul ca 61% din germani nu sunt ingrijorati de numarul crescand de refugiati, in timp ce 38% sustin ca se simt amenintati de acest fenomen, citeaza Mediafax.

Patru din cinci germani au afirmat ca viata lor nu s-a schimbat ca urmare a imigrantilor si numai 2% au declarat ca viata lor este clar afectata de valul de refugiati ajunsi in Germania.

Un alt sondaj, realizat de agentia Emnid pentru canalul de televiziune N24, arata ca majoritatea germanilor nu sunt multumiti de maniera in care cancelarul Angela Merkel gestioneaza criza refugiatilor. Astfel, doi din trei germani considera ca atitudinea lui Merkel in acest caz este 'mai degraba gresita' sau 'foarte gresita', iar 36% din germani sunt de parere ca guvernul de la Berlin nu face suficiente eforturi pentru a ajuta refugiatii.

Mai mult de un sfert dintre germani (27%) cred ca guvernul face 'prea mult' pentru refugiati.

Sondajul Infratest a fost realizat in perioada 7 - 9 septembrie, pe un esantion reprezentativ de 1.021 de cetateni germani, iar sondajul Emnid a fost efectuat pe data de 9 septembrie, pe un esantion reprezentativ de 1.000 de persoane.

Germania se asteapta sa primeasca 800.000 de cereri de azil in acest an, de patru ori mai multe decat anul trecut. Majoritatea acestor solicitari sunt formulate de cetateni sirieni.