Imaginile cu femeia cameraman al unei televiziuni din Ungaria care loveste cu piciorul migranti ce incercau sa treaca granita tarii sale au starnit reactii aprinse in Ungaria, in contextul in care Ungaria este deja criticata pentru atitudinea sa fata de refugiati, scrie AFP.

Un "zid al rusinii" pe Facebook, cu fotografii, imagini video si comentarii despre incident, avea sustinerea a 16 000 de internauti, pana miercuri dupa-amiaza.

Imaginile, aparute marti seara pe retelele de socializare, o arata pe aceasta tanara femeie, Petra Laszlo, cu camera pe umar, punand piedica unui barbat ce fugea cu un copil in brate si, apoi, lovind cu piciorul o fetita. Jurnalista lucra pentru un post de televiziune apropiat extremei dreapta. "Faceti de rusine profesia dumneavoastra", a scris un internaut.

Imaginile au aratat-o pe jurnalista 'lovind cu piciorul straini, inclusiv un copil care era in mod clar solicitant de azil', a subliniat Aniko Bakonyi, de la Comitetul Helsinki din Ungaria.

"Sunt imagini socante, ea era acolo sa filmeze, stia foarte bine pe cine loveste", a subliniat aceasta.

Postul de televiziune unde lucra jurnalista, N1TV, apropiat extremei dreapta, a anuntat de marti seara ca Petra Laszlo a fost data afara pentru comportament "inacceptabil". Deocamdata, ea nu a reactionat public.

Incidentul a avut loc la Roszke, langa frontiera cu Serbia, in sudul Ungariei, unde sute de imigranti au fortat marti un cordon al politiei.

Ungaria este, in ultimele saptamani, in prima linie in criza migrantilor, ca punct de intrare in UE pentru zeci de mii de persoane, majoritatea originare din Siria. Tara a fost criticata pentru construirea unui gard din sarma ghimpata de-a lungul frontierei cu Serbia si pentru modul in care a gestionat situatia.