Hillary Clinton si-a cerut scuze public, marti seara, pentru faptul ca a folosit un mail privat pentru comunicarile oficiale in perioada in care era secretar de Stat, pentru prima oara in acest scandal care ii submineaza de luni de zile campania pentru prezidentialele americane, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost o greseala. Sunt dezolata, imi asum responsabilitatea", a spus ea, intr-un interviu difuzat de televiziunea ABC.

"Cand privesc acum, chiar daca acest lucru a fost autorizat, ar fi trebuit sa folosesc doua conturi, unul pentru mailurile personal, altul pentru cele de serviciu", a adaugat ea. Pana in prezenta, aceasta se multumise sa afirme ca era "mai practic" pentru ea.

In conditiile in care presa si adversarii sai se concentreaza pe aceasta tema, apreciind ca seful diplomatiei americane si-a asumat mari riscuri folosind un mail privat, Hillary Clinton a refuzat pana saptamana trecuta sa intre in aceasta controversa, denuntand un scandal inventat de adversarii sai.

Dar in fata ziaristilor care de saptamani refuza sa ii asculte relatarile legate de economie, America rurala sau schimbarile climatice, si mai ales a eroziunii constante a popularitatii sale, cazuta la 41% saptamana trecuta, cea mai redusa cota din 1992, Hillary Clinton si-a schimbat in cele din urma parerea si si-a cerut scuze.