Danemarca a trimis inapoi in Germania, intr-o prima etapa, un grup de circa 20 de refugiati care voiau sa ajunga in alte tari din Europa de Nord, a caror politica de azil este mai generoasa, a anuntat marti politia locala, potrivit AFP.

"Este vorba de persoane care nu doresc sa ceara azil (in Danemarca) si care, prin urmare, se afla aici ilegal. Ele au fost expulzate si li s-a interzis sa intre pe teritoriul tarii timp de doi ani", a informat intr-un comunicat politia daneza.

"Acest prim grup era constituit din circa 20 de persoane. Altele vor urma, dupa procesarea dosarelor lor", a adaugat politia, precizand ca migrantii au fost condusi cu autobuzul la frontiera cu Germania.

Peste 800 de refugiati au ajuns in Danemarca incepand de duminica, potrivit autoritatilor. Dintre acestia, doar cativa au cerut azil, majoritatea dorind sa ajunga in Suedia, unde conditiile de primire sunt mult mai avantajoase.

Suedia ofera intr-adevar un permis de sejur permanent tuturor solicitantilor de azil sirieni, spre deosebire de Danemarca, ce nu acorda decat permise provizorii, intarzie reintregirile familiale si a redus alocatiile acordate nou-venitilor, in speranta de a diminua fluxul de migranti spre teritoriul sau.