Sute de migranti au fortat marti un cordon al politiei ungare in apropiere de granita cu Serbia si se indreapta spre nord-est, de-a lungul unei cai ferate, scrie presa locala, citata de AFP.

Migrantii au rupt cordonul de politisti la granita sarbo-ungaraFoto: Captura YouTube

Aceste persoane faceau parte dintr-un grup de circa 1.500 de barbati, femei si copii exasperati dupa ce au asteptat mai multe ore la un punct de adunare, la Roszke, in sudul Ungariei, de unde migrantii sunt condusi la un centru de primire pentru persoanele care cer azil.

Imagini filmate de presa locala arata politisti care placheaza doi barbati la sol.

Dupa ce au fortat cordonul de politisti, migrantii, unii dintre ei cu copii, au fugit pe cam si au inceput sa se indrepte de-a lungul unei cai ferate catre orasul Szeged, aflat in apropiere. Politistii ii urmareau, fara a incerca sa ii opreasca.

Mai multe incidente similare s-au petrecut recent in zona. Luni, circa 200 de migranti au incercat sa ajunga pe jos la Budapesta, dupa ce au fortat un cordon de politisti la Roszke.

Grupul a inceput un mars pe contrasens, pe autostrada M5, inainte de a accepta sa se urce in autobuze care i-au dus la centre de primire.

Granita dintre Ungaria si Serbia a devenit in ultimele luni unul dintre principalele puncte de intrare in UE pentru zeci de mii de migranti, dintre care numerosi sirieni care fug de razboi.

Peste 160.000 de migranti au trecut ilegal granita ungara de la inceputul anului, dintre care 2.706 doar luni, potrivit autoritatilor ungare.