Un barbat inarmat a luat ostatici la sediul de campanie al lui Hillary Clinton din News Hampshire, in jurul orei 20, ora Romaniei, relateaza Reuters, citand televiziunea locala WMUR. Acestia au fost eliberati pe rand, dupa aproximativ doua ore, iar atacatorul a fost arestat. Clinton, care trebuia sa aiba vineri o intalnire cu alegatorii in Virginia, si-a anulat discursul din cauza acestui incident.

Doi colaboratori voluntari ai doamnei Clinton, prezenti la sediul de campanie, au fost luati ostatici, dupa ce o femeie cu un copil de sase luni au fost eliberati.

Reuters relateaza faptul ca tanara mama a intrat plangand intr-un magazin si le-a cerut vanzatorilor sa sune la 911. "E un barbat inauntru cu o bomba lipita pe piept", ar fi spus femeia.

Martora a declarat ca barbatul are in jur de 40 de ani si ameninta cu activarea unei bombe, lipite de piept printr-o banda adeziva. Echipa SWAT a descins in zona si a incearcat sa stabileasca si sa pastreze contactul cu atacatorul. Potrivit CNN, atacatorului i s-a inmanat un telefon mobil pentru a incerca sa mentina comunicarea.

Desi Politia nu a facut publica identitatea atacatorului, CNN a dezvaluit numele acestuia - Lee Eisenberg.

Cei doi ostatici au fost eliberati pe rand, la aproximativ doua ore de la declansarea incidentului, dupa ce echipa SWAT a stabilit legatura cu atacatorul, transmite CNN. Atacatorul a fost arestat la scurt timp. Explozibilul era de fapt o centura de semnalizatoare pentru drum, lipita de piept cu banda adeziva.

Barbatul a recunoscut ca are probleme psihice dar nu exista nimeni care sa vrea sa-l asculte. Hillary Clinton a multumit fortelor de ordine pentru profesionalismul cu care au rezolvat situatia.