Cateva zeci de mii de persoane participa, duminica, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau, la un protest "impotriva regimului oligarhic si a neputintei actualei guvernari de a gestiona criza din tara", relateaza Radio Chisinau.

HotNews.roFoto: Hotnews

Actiunea de protest este organizata de Platforma Civica "Dreptate si Adevar", o structura lansata de cativa lideri de opinie la inceputul acestui an.

Potrivit sursei citate, printre principalele solicitari ale organizatorilor actiunii de protest din centrul capitalei Republicii Moldova sunt demisia actualei guvernari, finalizarea investigatiei si tragerea la raspundere penala a celor vinovati de "jaful secolului" in urma caruia peste un miliard de dolari au fost scosi din sistemul bancar al tarii, deoligarhizarea si decoruptibilizarea actualului sistem politic.

Tot pentru duminica, o companie de telefonie mobila din Republica Moldova a anuntat un concert, exact la aceeasi ora cu protestul din centrul capitalei. La concert urmau sa evolueze mai multi cantareti din Republica Moldova, Romania si Rusia. In ultimele zile, mai multi artisti au refuzat invitatia de a participa la concert pe motiv ca nu vor ca muzica sa devina subiect de controversa politica. Din aceasta cauza, compania de telefonie mobila a decis sa anuleze concertul.