In ziua formarii definitive a coalitiei „portocalii” in Rada Suprema a Ucrainei, Parlamentul tarii, s-au intamplat doua evenimente majore si absolut surprinzatoare. In primul rand, principalul candidat la functia de presedinte al legislativului a devenit ministrul de Externe in exercitiu, Arsenii Iateniuk. In al doilea rand, Iulia Timosenko a aparut in fata colegilor ei deputati fara renumita ei coada rasucita in jurul capului.

In privinta viitorului premier, Timosenko este unicul pretendent. In acelasi timp, Blocul Iulia Timosenko vrea sefia ministerelor Agriculturii, Mediului, Economiei si Energiei, cel al Industriei carbunelui, Muncii, Transporturi si comunicatii, Finante.

Pe lista ambitioasei Iulia figureaza, de asemenea, conducerea Comitetului de stat pentru statistica, a Comisiei de stat pentru reglementarea pietei serviciilor financiare, a celei pentru actiuni si burse.

Dincolo de pretentiile sale politice, Timosenko a uimit prin noul sau look. Toti parlamentarii au fost socati de lipsa celebrei cosite a ex-premierului.