Jean-Marie Le Pen, expulzat din Frontul National fondat chiar de el, a lansat sambata alta formatiune, acutizand disputa de familie pe care o are cu fiica sa Marine, ce vrea sa devina presedinte al Frantei, noteaza Reuters.

Marine Le PenFoto: Agerpres

Anuntul noului partid, ce se va numi "Adunarea Albastra-Alba-Rosie", dupa culorile drapelului francez, a umbrit adunarea anuala a Frontului Marinei Le Pen, ce are loc in Marseille, cu trei luni inainte de alegerile regionale.

"Nu vom fi orfani", a declarat politicianul de 87 de ani fanilor sai, adunati intr-un restaurant din acelasi oras.

"Putem actiona intr-un mod similar Frontului National, chiar daca nu suntem parte din el", a clamat el.

Marine, care a preluat de la tatal ei conducerea partidului in 2011, a minimalizat initiativa.

"Toata lumea este libera in afara Frontului National sa creeze ce grup vrea. Nu constituie o problema. El face ce vrea, este un om liber", a declarat ea jurnalistilor veniti la intalnirea FN.

Liderul istoric al extremei drepte franceze, Jean-Marie Le Pen, a fost exclus pe 20 august din partidul sau,Frontul National (FN), la capatul unui conflict deschis cu fiica sa Marine Le Pen, careia el i-a inmanat cheile formatiunii in 2011.

Jean-Marie Le Pen, care a reusit in 2002 sa ajunga in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, este astfel dat afara din FN, pe care l-a fondat si condus timp de aproape 40 de ani.