Muzicianul irlandez Bob Geldof a anuntat, vineri, ca poate sa gazduiasca imediat patru familii de refugiati, precizand ca aceasta criza este un esec al politicilor europene si o rusine, potrivit theguardian.com, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Muzicianul in varsta de 63 de ani a declarat intr-un interviu acordat unui post de radio irlandez ca poate sa gazduiasca imediat patru familii de refugiati in casa sa din comitatul Kent si in apartamentul sau din Londra.

"Sunt pregatit - Sunt norocos, am un loc in Kent si un apartament in Londra - eu si Jeanne (partenera sa de viata, n.r.) suntem pregatiti sa gazduim imediat trei familii in casa noastra din Kent si o familie in apartamentul nostru din Londra", a spus Bob Geldof.

El a catalogat ca fiind "o rusine" decesul lui Aylan Kurdi - un baietel in varsta de trei ani, care a fost descoperit mort pe o plaja din Turcia, dupa ce ambarcatiunea cu care acesta si familia sa incercau sa ajunga in Grecia s-a scufundat - si alte lucruri dureroase care au fost relatate in ultimele zile despre criza refugiatilor.

Muzicianul a mai spus ca simte "o profunda rusine si o monstruoasa tradare" cand vede "cine suntem de fapt si cine credeam ca suntem".