Un refugiat s-a prabusit si a murit, vineri, la statia feroviara Bicske, dupa ce paramedicii au incercat timp de 50 de minute sa il resusciteze, anunta Mediafax, citand MTI. Autoritatile ungare au stabilit ca victima era un pakistanez in varsta de 51 de ani.

Aproximativ 80 de refugiati au plecat in mod voluntar vineri catre centrul de receptie de la Bicske. Anterior, aproximativ 200-300 de imigranti au evadat din gara Bicske si au fugit.

Politia nu a putut sa tina sub control multimea de refugiati, care a plecat pe jos catre Gyor (nord-vest) pe sinele de tren. Alti aproximativ 50 de imigranti se indreptau catre Budapesta.

Sefului Biroului ungar pentru Migrare a anuntat ca 64 de refugiati au sarit gardul care imprejmuieste centrul de receptie Bicske si au luat-o la fuga. Attila Kiss a adaugat ca refugiatii au fost inregistrati in Budapesta si au fost adusi la Bicske cu autobuzul. El a spus ca acestia "pareau cooperanti" la inceput, dar s-au imprastiat dupa ce au coborat din autobuz.

Refugiatii au protestat in mod galagios fata de prezenta politiei antirevolta, vineri dimineata, la Gara Bicske, unde a fost oprit trenul cu care se indreptau catre vestul Ungariei, cu o zi inainte. Ei au refuzat sa coboare din tren, blocat in statie, si sa coopereze cu politia, strigand "Libertate! Libertate!".

Refugiatii au refuzat, de asemenea, sa primeasca apa si alimente de la activistii din cadrul Crucii Rosii. Ei putrau bannere pe care se putea citi mesajul "We want go Germany!"

Sefului Biroului ungar pentru Migrare a mai precizat ca imigrantilor din trenul care se afla in Gara Bicske li s-a propus sa-si aleaga un purtator de cuvant, caruia autoritatile sa-i arate centrul de receptie de la Bicske, dar ca acestia au refuzat. El a apreciat ca acest refuz arata ca imigrantii nu doresc sa obtina statul de refugiati in Ungaria.