Cinci persoane au fost ranite intr-un incendiu izbucnit in noaptea de joi spre vineri la un centru pentru refugiati din Heppenheim, in apropiere de Frankfurt, a anuntat politia germana, potrivit Deutsche Welle, citata de Mediafax.

"Un locuitor care a incercat sa se salveze sarind de la o fereastra de la etajul al doilea a fost ranit grav", a declarat purtatoarea de cuvant a politiei, Christiane Kobus. Alte patru persoane s-au intoxicat cu fum.

Pompierii si ambulantele au sosit la locul incendiului la scurt timp dupa izbucnirea lui. Flacarile au fost stinse rapid, a precizat Kobus.

Potrivit primelor informatii, focul a izbucnit la usa de la intrare, dar este prea devreme pentru a stabili daca a fost vorba despre un incendiu declansat intentionat. O investigatie a fost demarata in acest caz.

Peste 60 de refugiati din Siria, Irak, Etiopia, Eritreea, Irak, Algeria si Somalia locuiau in centrul respectiv. Imobilul nu mai poate fi locuit acum, iar autoritatile cauta un alt loc in care ii poate muta pe imigranti.

Mai multe centre de refugiati de pe teritoriul Germaniei au fost vizate de incendii in ultima perioada.

Germania se confrunta cu un val fara precedent de sute de mii de imigranti, dintre care multi fug din calea conflictelor si saraciei din Africa si Orientul Mijlociu.