Presedintele rus Vladimir Putin a imbracat haine din lana si casmir, in valoare de 2.000 de lire sterline, la "sedinta foto" de la sala de gimnastica, scrie Daily Mail. Kremlinul a facut publice, la inceputul saptamanii, imagini cu presedintele Vladimir Putin la sala de sport alaturi de premierul Dmitri Medvedev, aparent destinate sa intareasca imaginea de dur a lui Putin, in conditiile in care cota sa de popularitate este in scadere, scria The Moscow Times.

Vladimir Putin facand exercitii fizice in resedinta sa din SociFoto: Captura YouTube

Daily Mail a calculat insa cat costa imbracamintea sport a lui Vladimir Putin, achizitionata de la o firma italiana de lux, si aminteste ca 18 milioane de rusi sunt loviti de saracie, ceea ce inseamna 13% din populatia tarii.

Imbracat cu tricou alb si pantaloni de trening si "echipat" cu pantofi pentru alergare, Vladimir Putin a fost prezentat zilele trecute la aparatele de forta intr-o manevra publicitara ce aminteste de fotografii anterioare in care calarea fara tricou, pilota un avion supersonic sau vana un tigru.

Nivelul de incredere de care se bucura liderul de la Kremlin a fost diminuat de injumatatirea valorii rublei intr-un singura an, declinul cotatiei petrolului si de sanctiunile occidentale din cauza situatiei din Ucraina. Totusi popularitatea sa ramane la cote enorme dupa standarde occidentale, el bucurandu-se de increderea a peste 70% dintre rusi.

Dupa ce "au tras de fiare" la resedinta lui Putin de la Marea Neagra, in apropiere de Soci, Vladimir Putin si Dmitri Medvedev au fost filmati facand gratar si band ceai.